Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.12.2018.
00:54
N. Popović - Vesti A

Srpska banda ubila zlatara

U Berlinu je počelo suđenje Milanu J. (45) državljaninu Srbije, za kojim je godinama bila raspisana Interpolova poternica. Ovaj auto-mehaničar bio je tražen zbog pljačke i ubistva koji su se u nemačkoj prestonici dogodili još 29. aprila 2013. godine, kada je u naselju Moabit ubijen vlasnik juvelirske radnje Suljo D. (46).

Twitter
Berlin

Ukoliko tužilaštvo dokaže da je Milan J. bio kako se navodi, "mozak" te pljačke, mada nije sam ispalio smrtonosni hitac, preti mu doživotni zatvor!

Reč je o bandi kriminalaca iz Srbije koji su, kako je istraga dokazala, u Nemačku došli da bi pljačkali kuće i stanove. Kobnog dana bili su na povratku u Srbiju kada su odlučili da pohod "krunišu" pljačkom berlinskog zlatara.

Suljo D. bio je njihov stari poznanik, koji je povremeno otkupljivao od kriminalaca ukradene dragocenosti. Milan J. i saučesnici pretpostavili su da Suljo D. neće biti lak plen, pa su poneli i oružje, te lepljivom trakom pričvrstili praznu plastičnu flašu za cev pištolja kako bi prigušili zvuk pucnja.

- U juvelirnicu su ušla trojica razbojnika, a Milan J. ih je čekao u automobilu. Započeli su razgovor sa Suljom i ponudili mu sat i zlatni lančić na otkup, ali nepoverljivi zlatar nije hteo da kupi ponuđene komade. Zatim su ga pljačkaši hladnokrvno pogodili sa tri metka u glavu i grudi. Od ubijenog zlatara uzeli su novčanik, sat, gotovinu i nakit iz radnje koji im se našao pri ruci, oko 43.000 evra. Nakon toga su pobegli u Srbiju gde su podelili plen - kažu izvori iz istrage za nemačke medije.

Nemačka policija je ubrzo identifikovala jednog od pljačkaša kao Branislava A. (32). On se 2014. godine "zbog griže savesti", prijavio srpskim vlastima, a oni ga izručili Nemačkoj gde je osuđen na samo 12 godina robije, jer je otkrio saučesnike. Za Srećkom M. kog je označio kao ubicu i dalje se traga.

Pao na lažnom nakitu

Milan J. se godinama uspešno krio po zemljama Zapadne Evrope, ali ga je sreća napustila 19. juna ove godine kada je "pao" u španskoj Malagi, pri pokušaju da turistima proda lažni zlatni nakit. Mada je policajcima koji su ga uhapsili pokazao rumunsku ličnu kartu, pretresom su kod njega pronađeni i dokumenti Republike Hrvatske, te je ubrzo otkriven pravi identitet i izručen je Nemačkoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online