Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.10.2018.
12:30
Herald san A

Žrtvovao život da spase gazde

Naša zemljakinja Vera Novaković iz melburnškog Dandenonga bila je primorana da se oprosti od svog vernog kućnog ljubimca Vuka, kojeg su lopovi izboli nožem dok je on verno čuvao porodičnu kuću Novakovića.

Lična arhiva
Vera Novaković

Vuk, 11 godina star mešanac maltezer-džek rasel, nađen je teško povređen u bašti iza kuće Vere Novaković u Petoj aveniji u Dandenongu. Kada se tog jutra probudila, umesto da je Vuk pozdravi, Vera je primetila tragove krvi, a zatim je iza kuće našla svog teško povređenog psa koji je imao više ubodnih rana po nogama i leđima!

- Probudila sam se i primetila ispred baštenskih vrata tragove krvi. Vuk je bio sav u krvi - rekla je uplakana Vera Novaković za "Herald san".

Ljubimca je brzo stavila u kola kako bi ga odvezla do najbližeg veterinara. Međutim, onda je primetila da joj je neko namerno na kolima izbušio gumu. Vera kaže da nema objašnjenja zbog čega je neko želeo da povredi nju ili njenog psa.

Policija ozbiljno istražuje ovaj slučaj i veruju da je pas izboden dok je pokušavao da spreči lopove da uđu u Verinu kuću. Gospođa Novaković kaže da je Vuk uvek bio tu da štiti porodicu i da bi lajao kada bi se neko nepoznat približio kući.

- Vuk je bio predivan i umiljat. Bio je deo naše porodice. Možda je pokušao da nas zaštiti ili da nas upozori da neko pokušava da obije kola - kaže Vera.

Njenu majku je probudila buka oko četiri sata ujutro, ali nije mogla da nađe Vuka, koji joj se obično javljao lajanjem. Pas je obično bio vezan lancem, ali su ga baš te noći odvezali jer se uplašio zbog vatrometa koji se održavao.

- Ovako nešto je mogao da uradi samo neko čiji je um poremećen. Ukoliko ste mentalno poremećeni potražite pomoć - poručila je ogorčena Vera ubici svog psa.

Detektivka Alison Džonson veruje da je pas izboden nožem između dva i pet ujutro, i da je reč o izolovanom slučaju. Policija je odmah obavila uviđaj, sa automobila su uzeti otisci prstiju, a proveravaju se i snimci sigurnosnih kamera u ulici. Policija je poručila napadaču da se sam javi.

- Tokom moje petogodišnje karijere u policiji, nikada nisam videla ovako nešto. Porodica Novaković je veoma uznemirena ovim šta se dogodilo - rekla je detektivka.
Teška srca Vera i njena porodica nisu imali izbora nego da veterinarima daju odobrenje da trajno uspavaju Vuka, za koga nije bilo pomoći.

Samo jednom na meti lopova

Gospođa Vera Novaković kaže da već 30 godina živi u Dandenogu i da su tokom svih tih godina samo jednom bili na meti lopova.

- Jednom su nam provalili u kuću, tokom svih tih godina. Ne znam ko je ovo mogao da nam uradi - rekla je ona za "Herald san".

Policija iz Dandenonga apelovala je na ljude koji možda nešto znaju o pokušaju provale u kuću Novakovića da se jave službi Crime Stoppers
na telefon: 1800-333-000 ili da posete portal www.crimestoppersvic.com.au .


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online