Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.09.2018.
12:54
Radio Slobodna Evropa A

Švajcarska: Roman Abramovič pretnja po javnu bezbednost

Švajcarska federalna policija proglasila je ruskog oligarha i vlasnika fudbalskog kluba Čelsi, Romana Abramoviča "pretnjom po javnu bezbednost i rizik po reputaciju zemlje" ukoliko bi postao njen rezident, objavio je "Gardijan" pisanje švajcarskih medija u utorak.

EPA/Facundo Arrizabalaga
Roman Abramovič

Abramovič je u utorak izgubio sedmomesečnu zakonsku bitku sa jednim novinskim izdavačem čiji je cilj bio da se spreči objavljivanje razloga zbog kojih nije uspeo da obezbedi boravak u Švajcarskoj.

Bitka između ruskog oligarha i izdavača Tamedia iz Ciriha počela je u februaru, nakon što je ta medijska grupa došla u posed detalja pisma policije, od koje je traženo od strane državnog sekretarijata za migracije da daju svoju procenu o tome da li da Abramoviču dozvole da se preseli u kanton Vale.

Abramovič koji u Londonu poseduje rezidenciju vrednu 90 miliona funti, prijavio se za boravak u švajcarskoj u julu 2016, u nadi da će tamo ekskluzivni skijaški rezort Verbije pretvoriti u svoj zvanični dom.

Nakon detaljnog razmatranja prijave jednog od najbogatijih ljudi na svetu, policija je ukazala na više stvari. Prema Tamedia izveštaju, policija je navela da je Abramovič poznat zbog "sumnji u pranje novca i pretpostavki da ima kontakte sa kriminalnim organizacijama".

Takođe su naglasili da postoje razlozi da veruju da su "sredstva sa kojima raspolaže aplikant makar delimično nelegalnog porekla". Abramovičev advokat, Daniel Glasl je na eksplozivne optužbe tada odgovorio tužbom. Takođe je rekao da planira da podnese krivičnu prijavu protiv svakog ko bude širio te informacije.

Ruski oligarh blizak Kremlju medijsku pažnju sveta skrenuo je 2003, godine nakon što je kupio poznati britanski fudbalski klub Čelsi. Međutim, kada su u martu ove godine u Engleskoj otrovani dupli ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka, Britanija je preduzela mere za kontrolu i zaustavljanje ulaska novca iz Moskve u tu zemlju, posle čega je Abramovič povukao zahtev za obnavljanje dozvole boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Abramovič je u maju ove godine dobio izraelsko državljanstvo u skladu sa zakonom te zemlje koji omogućava svakom Jevrejinu da postane državljanin Izraela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online