Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.09.2018.
11:56
blic.rs, Vestionline A

Poznati doktor i njegova devojka optuženi za drogiranje i silovanje žena

Poznati hirurg iz Njuport Biča u Kaliforniji i njegova devojka uhvaćeni su zbog drogiranja i silovanja dve žene. Ali, ovo bi mogao da bude tek vrh sante leda, jer kalifornijske vlasti veruju da bi pravi broj njihovih žrtava mogao biti daleko veći.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grant Vilijan Robišo (38) i Serisa Laura Rajli (31) optuženi su za silovanje pomoću droge, oralni seks pomoću anestezije ili kontrolisane supstance, napad sa namerom izvšenja seksualnog napada, posedovanje kontrolisanih supstanci za prodaju i ilegalno posedovanje vatrenog oružja.

Robišo se pojavio i u rijalitiju "Online Dating Rituals".

Na telefonu pronađeno stotine snimaka žena u nesvesti

Glavni razlog zbog kog istražitelji sumnjaju da su njihove žrtve samo dve u nizu jeste ono što su pronašli na Robišoovom telefonu: stotine snimaka žena u nesvesti, koje očito nisu mogle da daju pristanak na seks, prenosi CNN.

- Na temelju ovih dokaza verujemo da postoje mnoge neidentifikovane žrtve - rekao je advokat Okruga Oranž Kauntri Toni Rakaukas novinarima. Iako pronađenih snimaka ima više od 1000, Rakaukas nije rekao jesu li na njima iste ili različite žene. Na snimcima se takođe vide i Rajli i Robišo.

Advokati optuženog para rekli su da njih dvoje poriču optužbe prisilnog seksa i da su te optužbe štetne za prave žrtve silovanje. Ali, prema državnom tužilaštvu, Rajli i Robišo su sreli 32-godišnju ženu u restoranu u Njuport Biču u aprilu 2016. i pozvali je na zabavu, gde su je napili i drogirali, odveli u svoj stan i silovali.

Celi incident snimljen je mobilnim telefonom. Žrtva je otišla u policiju sledeći dan i u krvi su joj pronađeni tragovi različitih droga.

Žena se probudila u njihovom stanu nakon što su je napili u baru

Šest meseci kasnije, druga žena je navodno takođe silovana nakon što se sa njima napila u baru. Kako je rekla policiji, probudila se u njihovom stanu i vikala upomoć dok komšija nije pozvao policiju.

Moguće je da je ovaj par silovao i žrtve izvan Kalifornije, budući da je putovao na festival "Burning men" u Nevadi. Državno tužilaštvo je pozvalo moguće žrtve da se jave policiji.

- Verujemo da su optuženi koristili svoj dobar izgled i šarm kako bi smanjili inhibicije potencijalnog plena - rekao je Rakaukas.

Iako istražitelji žele da razgovaraju i sa pacijentima ovog hirurga, ništa ne upućuje da je i među njima bilo žrtava ovog silovateljskog para.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online