Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.09.2018.
15:12
sputniknews.com, Vestionline A

Optuženi za "slučaj Skripalj": U Britaniji smo bili turistički (VIDEO)

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov izjavili su u intervjuu za Sputnjik i RT da su to njihova prava imena i potvrdili da su oni snimljeni na fotografijama koje je Britansko državno tužilaštvo objavilo u optužbi da su učestvovali u trovanju Skripaljevih u Solsberiju, ali su negirali da su umešani u taj incident.

youtube.com/RT
Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov

Prema njihovim rečima, oni ni ne znaju gde se nalazi kuća Skripaljevih u Solsberiju.

- Možda smo prolazili tuda - odgovorili su glavnoj i odgovornoj urednici Sputnjika i RT-a Margariti Simonjan u ekskluzivnom intervjuu.

Oni su istakli da su u Solsberiju bili turistički, kao i da su im prijatelji savetovali da obiđu to mesto.

​- To je turistički grad, tamo se nalazi poznata crkva, kao i druge znamenitosti. Tamo smo stigli 4. marta kako bi smo obišli to mesto jer je otoplilo - naveli su oni.

Upitani o "slučaju Skripalj", Boširov i Petrov su rekli da nisu znali ništa o Sergeju i njegovoj ćerki Juliji, sve dok o tome nisu počeli da pišu mediji. - Ja ništa ne znam o njima, nikada to prezime nisam ni čuo, sve dok se nije desio ovaj košmar sa nama. Ja ništa nisam pre toga znao o njima - rekao je Boširov, što je posle potvrdio i Petrov.

Oni su takođe naglasili i da nisu imali nikakve bočice parfema sa sobom, za koje britanska policija sumnja da se u njima nalazila otrovna supstanca, i tvrde da je to i bio slučaj, tada bi sigurno te bočice izazvale sumnju prilikom carinske kontrole.

Petrov i Boširov su kazali i da, nakon što je britansko tužilaštvo objavilo izveštaj u kojem se oni optužuju za umešanost u incident, nisu znali kuda da idu, da li u policiju ili u ambasadu Velike Britanije ili u Federalnu službu bezbednosti Rusije (FSB), dodavši da su se medijima javili nakon što su čuli poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da to učine.

Sada su, kako kažu, veoma uplašeni da uopšte izađu na ulicu jer se pribojavaju za svoje živote i živote njihovih porodica. - Britanske vlasti su nam uništili živote, sve su prevrlnuli navrat nanos - rekli su oni.

Istakli su i da ni na koji način nisu povezani sa Glavnom obaveštajnom upravom Rusije (GRU), već da se bave preduzimačkim poslovima.

Izrazili su nadu i da će britanske vlasti pronaći prave počinioce ovog incidenta u Solsberiju.

- Nadam se da će se pronaći rešenje, da će se potom i izviniti zbog svega što su učinili, kako bi nam se makar malo promenio život - istakao je Boširov i dodao da je celokupna situacija neverovatna koincidencija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2018. 19:53
ovi momci su žrtvena jagnjad.Rusi to ne treba da dozvole i da osude ove momke jer je činjenica da je slučaj s ovim tr,ovanjem čista podla podvala Engleske.Tog tr,vanja nije ni bili to je čista izmišljotina da se na Rusiju baci neka krivica.uostalom toliko la,ži do sada pa i ova će se izgleda u većini slučajeva po onom:zoni pa progutaj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online