Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.08.2018.
01:00
Z. Mirković - Vesti A

Zbog razvoda sevali noževi

U Beču je izbila tuča između dve romske porodice poreklom iz Srbije, koje su se okupile da reše porodične probleme. Ubrzo je došlo do svađe, pa tuče pesnicama, a onda su sevali i noževi. U sukobu je učestvovalo oko 50 osoba, u 12. bečkom okrugu, tokom pokušaja da reše porodični spor, odnosno razvod.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Porodični savet dve romske porodice, ticao se žene (32) koja želi da se razvede od svog tri godina starijeg muža. Sastanku je prisustvovao i novi momak žene koja hoće da se razvede, Branko R. (24), koji je u sukobu izboden i koji se nalazi u životnoj opasnosti.

- Tokom rasprave oko 50 ljudi, jedna grupa je napustila lokal. Međutim, na ulici je došlo do masovne tuče. Tokom sukoba nožem je izboden Branko R. koji je dva puta uboden u pluća. On je bio pozvan da dođe na porodični savet, smatrajući da može da doprinese mirnom rešavanju spora oko razvoda. Motiv za svađu i tuču je pitanje ko će od roditelja dobiti starateljstvo nad troje dece, a spekuliše se da su postojali i neki novčani zahtevi - kažu u lokalnoj policiji.

Obračun i u Nemačkoj

Policija u nemačkom Pforhajmu traga sa svedocima i žrtvama masovne tuče koja se odigrala na ulicama ovog grada u pokrajini Baden-Virtemberg.

Prema izveštaju u koji su "Vesti" imale uvid, najžeći sukob između aktera okršaja, među kojima su bili Nemci, Srbi, Albanci s Kosova i Rumuni, odigrao se u Klingel parku u severnom delu grada, a tom je prilikom jedan mladić je teže povređen.

Povod za svađu i tuču još se ne zna, a izjave o tome, prema policijskom saopštenju, "razlikuju se koliko i nacionalnost onih koji su u sukobu učestvovali".

Zasad policija pretpostavlja da je do sukoba došlo zbog toga što je jedna grupa mladića uznemiravala i vređale dve devojke kojima su u pomoć priskočili prijatelji.

Kako se saznaje, žena oko koje je izbio spor je optužila muža da je izbo njenog novog momka, nakon čega je suprug uhapšen. Tokom saslušanja u policiji, on je i priznao da je nožem izbo svog suparnika.

- Izjavio je kako je želeo da ubije novog momka svoje supruge. Kako je rekao "ukoliko umre ne bi bio nesrećan" - kažu u lokalnoj policiji.

U tuči je lakše povrede zadobilo više osoba. U pitanju su masnice i ogrebotine, a većina je odbila pomoć Hitne pomoći koja je ubrzo stigla na mesto sukoba. Da bi smirili razuzdane strasti, policija je poslala 16 patrola, sa 30 čuvara reda i nekoliko policijskih pasa.

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online