Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.08.2018.
09:35
Vestionline, Tanjug A

Tramp: Advokat Bele kuće nije pacov kao Niksonov advokat

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da advokat Bele kuće Don MekGen nije "pacov" kao što je to bio, tokom afere "Votergejt", advokat tadašnjeg predsednika SAD Ričarda Niksona, Džon Din, a istragu o ruskom mešanju u američke izbore Tramp je nazvao "makartizmom".

EPA
Donald Tramp

Tramp je istakao da je "propali Njujork tajms napisao lažni tekst navodeći da je pravni savetnik Bele kuće Don MekGen, pošto je satima svedočio pred specijalnim istražiteljem, isti tip ''pacova'' kao Džon Din", prenela je agencija AP.

- Ali, ja sam njemu kao i svima drugima dozvolio da svedoče nisam morao. Nemam šta da krijem - naglasio je Tramp

Din bio je pravni savetnik Niksona tokom "Votergejt" skandala i na kraju je sarađivao sa tužilaštvom i pomogao da dođe do završetka predsedničkog mandata Niksona, koji je podneo ostavku 1974. godine, mada je odslužio zatvorsku kaznu za ometanje pravde, prenosi Tanjug.

Din je na priču Njujork tajmsa reagovao napisavši na tviteru da je Tramp potpuno nekompetentan u rukovođenju ''Rusijagejtom'' te da sudbina nikada nije blagonaklona prema nekompetentnima.

- Za razliku od Niksona, Tramp neće otići svojevoljno ili graciozno - uveren je Din.

Din je izneo sumnju da Tramp ima "ikakvu ideju šta je MekGen rekao Maleru", a da je, kako je naveo, Nikson znao da se on sastaje sa tužiocima.

Reagujući na pisanje "Njujork tajmsa" da je MekGen specijalnom istražitelju Maleru dostavio detaljan prikaz Trampovih stavova u vezi sa ključnim nalazima u istrazi, američki predsednik uporedio je istragu sa onom koju je protiv komunista vodio pokojni senator Džozef Makarti.

- Toliko života uništeno ni zbog čega, MAKARTIZAM u svom najgorem svetlu! Proučavajte pokojnog Džozefa Makartija, zato što smo sada u takvom periodu da će Maler i njegova banda učiniti da Džozef Makarti izgleda kao beba! Namešteni lov na veštice - poručio je američki predsednik na Tviteru.

Don Mekgen je, kako prenosi Tajms, navodno rekao Robertu Maleru kako je Tramp bio opsednut time da na mesto direktora FBI postavi nekog ko mu je lojalan i da je Mekgen sprečio Trampa da otpusti Roberta Malera koji je postao specijalni tužilac pošto je direktor FBI Džejms Komi otpušten, piše "Glas Amerike".

Tramp je priču nazvao "lažnom".

"Propali Njujork Tajms je objavio priču u kojoj se navodno advokat Bele kuće okrenuo protiv predsednika, a zapravo je obrnuto i novinari to znaju. Zbog toga su lažne vesti neprijatelji američkog naroda i to je loše za Ameriku", napisao je Tramp.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online