Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2018.
00:33
G. Gligorević - Vesti A

Flašica vode spasla mi život

Maja Muratović, bivša Sarajka, bila je u nedelju uveče svedok krvoprolića u Torontu i samo pukim slučajem se nije našla u samom epicentru događaja sa tragičnim posledicama. U pucnjavi, o kojoj su i "Vesti" izveštavale, poginule su jedna devojka i desetogodišnja devojčica, ranjeno je 13 ljudi, a i napadač je ubijen u razmeni vatre s policijom.

Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tek kada se vratila u stan, Maja, koja je u nedelju 22. jula uveče šetala Danfortom u trenutku kada je Fejsal Husein započeo krvavi pir, doživela je šok.

- Tada sam, zapravo, shvatila da sam i ja mogla da se nađem u epicentru i da nastradam! Ali, eto, nije mi bilo vreme da odem. Sveštenik mi je rekao da upalim sveću i da slavim taj dan - priča za "Vesti" Maja kojoj je pucnjava u grčkom delu grada, gde inače živi, vratila teška i bolna sećanja na ratno Sarajevo.

Ona je prethodno prvo izašla u kratku kupovinu i potom odlučila da krene u šetnju. Ostavila je stvari koje je kupila i izašla na ulicu, ali se setila da nije ponela flašu s vodom. I, iako se baš nikada ne vraća po ono što je zaboravila, jer to je neka vrsta njenog sujeverja, ovaj put se vratila.

- Opet ponavljam, nije bilo moje vreme da odem - ističe Maja, a traumu koju je preživela shvata kao još jednu životnu lekciju.

Ona kaže da je bila stotinak metara iza ubice, potpuno u svom svetu, odsutna.

- Ponavljala sam molitvu "Gospode Bože, Hriste naš, pomiluj me grešnu", jer sam u subotu prisustvovala divnom predavanju iz religije na kojoj je predavač govorio i o pravoslavlju. I tako, u svojim mislima i skoro neosetljiva na spoljašnost, hodala sam sporo. Iznenada sam začula pucnjavu. Iako mediji ovde kažu da je ispaljeno dvadesetak metaka, meni je u glavi ostalo da su to bile salve pucnjeva. Prvo sam pomislila: "Ma, to se ulične bande obračunavaju" jer, nažalost, u Torontu to više nije retka pojava. Istovremeno sam znala da to što se čulo nije zvuk petardi, kao što su izjavili mnogi svedoci koji su čuli pucnjavu. Dakle, s tom mišlju da se bande razračunavaju išla sam dalje i tek kada sam čula sirene Hitne pomoći pomislila sam da je možda izveden neki teroristički napad - opisuje Maja za "Vesti" šta se sve događalo.

Ona navodi da se nije osećala neposredno ugroženom.

- Stigla je i policija, baš ih je bilo puno, ali ne tako brzo. Zapravo, meni se učinilo da je prošlo dosta vremena dok nisu došli. Tada nisam osećala da sam u neposrednoj opasnosti, mada je ubica, najverovatnije i prošao pored mene, da bi stigao do tačke gde je počeo da puca. U svemu tome sam u glavi u jednom momentu začula glas svoga oca koji mi je čvrsto i jasno rekao: "Odmah kući!". Tako sam i otišla kući i tek onda shvatila u potpunosti šta se desilo i šta je moglo da bude - priča potresena Maja Muratović.

Grad se promenio

Maja Muratović već 23 godine živi u grčkom delu Toronta i nikad nije bilo nikakvih problema. Danfort je poznata ulica u Torontu, sa brojnim restoranima, kafeima i buticima. To je deo grada koji je poznat po živosti i po tome da ljudi uživaju u šetnji i sedenju po baštama.
- Nažalost, to se, eto, sada promenilo, i inače se Toronto jako menja poslednjih godina, u porastu su ubistva i više nije siguran grad kao što je nekad bio - kaže Maja

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online