Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.06.2018.
10:06
Srna A

Srbin iz Melburna rešio da porazi veliki Gugl

Srbin iz Melburna Milorad Trkulja rekao je Srni da mu je Visoki sud Australije, nakon duge i teške pravne bitke, dao "zeleno svetlo" da zbog objavljivanja slika koje su ga nepravedno povezivale sa ozloglašenim vrhom tamošnjeg kriminala tuži internet giganta Gugl za klevetu i uvredu časti.

EPA/BORIS ROESSLER
 

Ovaj državljanin Australije, poreklom iz Kukulja kod Srpca, objašnjava da će, nakon ove nedavne presude najviše australijske sudske instance, pred Vrhovnim sudom u Melburnu tužiti veliki "Gugl".

- Nisam mogao da tužim Gugl jer me je blokirala ranija presuda Apelacionog suda u korist te kompanije. Ali, čim se iz Srpske vratim u Australiju pokrenuću to pred Vrhovnim sudom - rekao je Trkulja i ponovio da nikada u životu nije imao veze s ljudima "s one strane zakona".

On kaže da za uvredu časti i klevetu od Gugla može da po nekim procenama očekuje i više od 400.000 dolara odštete.

- Moji protivnici iz Gugla su sve činili da ne uspem da dođem do Visokog suda. Hteli su i da spreče da niko od građana ne može da ih tuži za uvredu časti u slučaju da ih Guglov internet pretraživač pogrešno i nepravedno poveže sa kriminalom, ubicama - navodi Trkulja.

On kaže da ovo nije samo njegova, već pobeda za sve ljude i državljane Australije.

- Nakon presude Visokog suda moraće da se u Australiji donese novi zakon koji tretira pitanja uvrede časti. Dakle, svi Australijanci moći će da tuže Gugl. Takođe, ova presuda će verovatno uticati i na to da stanovnici celog sveta mogu da tuže pomenutu kompaniju u slučaju uvrede časti - ističe Trkulja.

Ovaj Australijanac, koji za sebe kaže da je prvi stanovnik sveta koji je tužio Gugl, dodaje da tu "sudovanju" neće biti kraj, i da će protiv te kompanije nastaviti pravnu borbu.

- Ako na Guglovom internet pretraživaču ukucate "Melbourne criminal underworld mafia", tamo i dalje stoje moje dve slike na prvim mestima. Dakle, moje slike su još tamo gde stoji da sam ja šef mafije u Australiji. Tužiću ih ponovo - najavio je Trkulja.

On je postao poznat širom sveta po svojoj "davidovskoj", uspešnoj i upornoj pravnoj borbi protiv gigantskih kompanija Gugl, Jahu i Majkrosfot. Na osnovu sudskih presuda i nagodbi sa ovim kompanijama od 2012. godine "inkasirao" je više od milion i po dolara, ali naglašava da su advokati "jako skupi".

Trkulja se decenijama bavi humanitarnim radom i estradom, kao estradni menadžer, a član je i Srpske zajednice u Australiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online