Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.05.2018.
08:23
Vesti A

Rat zbog ajvara!

Srbin Goran Rosić u leto prošle godine bio je junak vesti u svim kanadskim medijima jer je zbog ajvara prekršio zakon! Naime, pekao je papriku na roštilju u svom dvorištu, a vatrogasci su doleteli munjevito jer ga je prijavila komšinica, a ubrzo je stigla i tužba. Pretila im je kazna od 50.000 dolara i njemu i njegovoj supruzi ili kazna zatvora od godinu dana ako to ne plate.

wikipedia.org/Nikola Škorić.
Foto: Ilustracija

Nepunih godinu dana kasnije Rosić je sve preobratio u svoju korist i, vođen inatom, omiljenom srpskom osobinom, odlučio je da se tera sa pravosuđem u ovoj zemlji. I ne samo to. Kako kaže, u šali ili zbilji, traži 15 miliona dolara kao odštetu što je neosnovano kažnjen!

U avgustu 2017. kada je otvoren "dosije ajvar", Goran se zarekao da neće platiti nijedan jedini cent. Ostao je dosledan. Za BKTVNenjs je izjavio da su morali da ga udalje iz sudnice, jer je jedan od vatrogasaca priznao da je fotografija roštilja u njegovom predmetu - podmetnuta.

- Jedina opcija im je bila da smisle nešto protiv mene. Odmah sam u sudnici rekao: "Gospodine sudija, imate čistu situaciju, vidite da je ova fotografija lažna, zahtevam da se suđenje protiv mene odmah prekine."

Rosić veli da ga je sudijin odgovor iznenadio, ali ne i obeshrabrio:

- Rekao mi je da će me, ako me uhvati da lažem, kazniti zbog pečenja paprike, posebno zbog prevare suda.

Sudija je ipak odustao od izricanja kazne zatvora, ali ga je kaznio sa 305 dolara. Istu sankciju je izrekao i njegovoj supruzi. Rosić priča da nije hteo da odustane. Kaže da je uložio žalbu, te je 13. marta ove godine njegov slučaj dospeo i na Viši sud.

- Tu nas je sačekao advokat opštine u kojoj stanujem. Rekao je sudiji da sam bio u opštini da tražim pet miliona dolara odštete zbog toga što sam neosnovano kažnjen.

Odgovorio je, kaže, da traži tri puta više. Napominje da im je bilo onemogućeno da sudski postupak prate na srpskom jeziku.

- Doveli su nam prvo Hrvaticu kao prevodioca, a zatim Mađaricu. Žena ne zna ni reč srpskog, ni bosanskog, ni hrvatskog! Pitao sam je odakle je, a ona kaže: "Iz Severne Srbije, iz Segedina." Zamislite taj bezobrazluk! Nema smisla, morao sam sudiju da ubeđujem da je Segedin u Mađarskoj - priča Rosić i dodaje da su im posle doveli Albanca prevodioca.

Skrivene kamere

U oktobru prošle godine vatrogasci su ponovo došli u Rosićevo dvorište.

- To je bila nedelja ujutru, sećam se, dolazi kamion ispred moje kuće, izlazi neka žena. Odmah sam znao u čemu je stvar i odmah sam joj rekao - pre nego što pokušate da uradite to što želite, moram da vas pitam - imate li vi ovlašćenje da upadate na moj posed? Znala je da nema, pa je pozvala policiju da to učini umesto nje.

Ubrzo zatim došla su dva policajca. Uveo ih je u dvorište i prstom pokazao da pogledaju prozore na susednoj kući. Bile su, kaže, ugrađene dve kamere kako bi snimale sve što radi.

- Onog trenutka kada sednete u auto i krenete odavde imate 30 minuta da se ove kamere uklone. Ako vi, gospodo policajci, to ne učinite, ja ulazim, skidam ih i lomim, neće moju porodicu i mene niko špijunirati. Policajac je ušao unutra kod te komšinice i skinuo kamere - izjavio je Goran za medije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online