Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.04.2018.
13:30
Vesti A

Mrtva usta ne govore

Osuđeni za ubistvo, građevinski preduzimač i milioner hrvatskog porekla Ron Medić (70) zamenio je ove nedelje svoju luksuznu vilu sa pogledom na more ćelijom u zatvoru Silvervoter. On je, kao što je poznato, proglašen krivim jer je naručio ubistvo svog poslovnog partnera Majkla Mekgerka 2009. godine, kao i za uznemiravanje njegove udovice godinu dana kasnije.

Vesti
Vilu zamenio zatvorskom ćelijom: Ron Medić

Sada mediji podsećaju da je on bio "osoba od interesa" u još jednom, nikad rasvetljenom ubistvu. Reč je o likvidaciji Lesa Sambe, poznatog sa hipodroma. Kako je rečeno na sudu, Les Samba je isporučio deo od 500.000 dolara kojima je plaćeno ubistvo Majkla Mekgerka. Nedugo nakon prvog hapšenja Medića nađeno je Sambino telo, a očito je likvidiran u "sačekuši".

Kako je jedan detektiv kazao "Dejli telegrafu", Samba bi u istrazi Mekgerkovog ubistva bio ključni svedok.

- On je mogao da bude veza između novca i Medića - rekao je detektiv.

Samba je bio veoma poznat na hipodromima Australije, a imao je zabranu koju su mu izrekle sportske vlasti Viktorije i bio je pod istragom u Zapadnoj Australiji.

Njih dvojica zajedno su posedovali najmanje pola tuceta konja za trke, a za Sambu se verovalo da ima snažne veze sa kriminalnim podzemljem u Sidneju. Policija veruje da su u ubistvu Sambe učestvovala dvojica zločinaca.

Pre smrti, od Sambe je traženo da izađe pred Komisiju NSW za borbu protiv kriminala, gde bi bio ispitan u vezi sa ubistvom Mekgerka.

Poreklo novca kojim je plaćeno Mekgerkovo ubistvo nije poznato, ali svedoci tvrde da ga je obezbedio Samba. Policija veruje da se Samba poslužio lažnom vozačkom dozvolom da kupi kartu i odleti u Pert kako bi došao do novca za Medića. Samo nedelju dana pre nego što je Mekgerk ubijen, Medić i Samba bili su zajedno na Novom Zelandu gde su prodavali konje.

Krunski svedok Fortunat Gatelari rekao je da je njegov bivši bliski prijatelj Medić bio veoma besan zbog sudskih parnica sa Mekgerkom, u kojima je bilo reči o milionima dolara. Medić mu je rekao da je zbog toga "postao predmet podsmeha u istočnim naseljima". To je, po Gatelariju, bio motiv da od njega zatraži da "preuzme brigu o tom momku".

Hici s leđa

Samba je nađen mrtav u februaru 2011. na Bekonsfild parejdu u Melburnu. Ovaj otac dvoje dece bio je pogođen hicima u glavu i leđa. Njegova smrt dogodila se samo četiri meseca nakon Medićevog hapšenja u vezi sa Mekgerkovim ubistvom. Policija je tada imenovala Medića kao "osobu od interesa" u vezi sa Sambinom smrću.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online