Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.03.2018.
10:29
Vestionline, Tanjug A

Kanbera protiv Moskve: Australija proteruje dvoje ruskih diplomata

Australija će proterati dvoje ruskih diplomata, kao odgovor na napad nervnim agensom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju, saopštio je premijer Australije Malkolm Turnbul.

pixabay.com
Australija na strani Velike Britanije

- Zajedno sa Velikom Britanijom i drugim saveznicima i partnerima, Australija će odgovoriti na nedavni napad nernim agensom u Solzberiju. Dvoje ruskih diplomata, koji su identifikovani kao neprijavljeni obaveštajci biće izbačeni iz Australije u skladu sa Bečkom konvencijom - rekao je Turnbul, prenosi Rojters.

SAD su u ponedeljak najavile proterivanje 60 ruskih diplomata. Sve u svemu, oko 100 ruskih diplomata će biti izbačeno iz zapadnih zemalja, uključujući 17 članica EU, što je, kako navodi Rojters, najveće izbacivanje ruskih diplomata još od Hladnog rata.

Makedonija i Norveška odlučile su u ponedeljak da proteraju po jednog ruskog diplomatu. 

Španija će proterati dvoje ruskih diplomata, a Špansko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da napad na bivšeg ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Solsberiju predstavlja "pretnju po našu bezbednost i međunarodno pravo", preneo je Rojters.

Albanija se danas pridružila zemljama članicama EU, SAD, Kanadi i Ukrajini odlukom da podrži Veliku Britaniju proterivanjem dvojice ruskih diplomata. 

Odluku o proterivanju dvojice ruskih diplomata donelo je Ministarstvo za spoljne i evropske poslove, a potom ju je saopštilo ambasadoru Ruske Federacije u Tirani Aleksandru Karpushinu.

Švedska je saopštila da će proterati jednog ruskog diplomatu. 

Rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će zbog "slučaja Skripalj" proterati jednog ruskog diplomatu, navodeći da se slaže sa procenom Britanije da je Rusija najverovatnije odgovorna za napad na bivšeg dvostrukog špijuna na britanskom tlu.

Francuska će takođe proterati četvoro ruskih diplomata.

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec izjavio je u ponedeljak da je još rano donositi odluku o eventualnom proterivanju ruskih ambasadora zbog slučaja napada nervnim agensom na bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Britaniji.

Napad na Skripalja i njegovu ćerku dogodio se 4. marta u britanskom Solsberiju. Po dostupnim informacijama oni su i dalje u kritičnom stanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online