Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.03.2018.
05:11
Z. Mirković - Vesti A

Svedoci srušili alibi Albancu!

Pred sudom u Beču počelo je suđenje za ubistvo Perice Gavrilovića (37), vlasnika kafića Spejs bar landž kojeg je 20. avgusta prošle godine na ulici izbo kosovski Albanac samo zato što je Perica ženi koja je bila u društvu Albanca uputio bezazleni kompliment!

Tanjug/AP
Počelo suđenje Albancu za ubistvo Srbina

Na početku suđenja optuženi je tvrdio da se "samo branio od Perice", ali dvoje očevidaca su svojim izjavama srušili njegov alibi, pa je, besan zbog toga što mu je odbrana pala u vodu, Albanac rekao da su "svedoci izmanipulisani"!

Kosovski Albanac je ispričao da se kobne noći našao sa ženom koja ga je prethodno neprestano zvala i tražila da se sretne s njim.

- Na kraju smo su našli u kafiću koji smo napustili oko 4.30. U jednom trenutku sam se udaljio da bih obavio malu nuždu između parkiranih vozila i tada je Perica počeo da priča sa ženom koja je bila u mom društvu - rekao je optuženi kosovski Albanac.

Odbijen za azil

Kosovski Albanac je posle zločina pobegao na Kosovo, a sredinom septembra prošle godine se dobrovoljno predao. On u Austriji živi već 15 godina, a prethodno mu je odbijen zahtev za azil u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Perica je, navodi se u optužnici, ženi rekao da ga raduje što u tako sitne sate na ulici može da sretne tako lepu ženu.

- To je očigledno zasmetalo optuženom - kazala je na početku suđenja tužilac Ursula Šral-Kropijunig.

Optuženi se, potom, najpre posvađao sa Pericom, kojeg svi poznaju u Beču i opisuju kao veoma finog i mirnog čoveka. Nakon što ga je Perica, navodno, pitao "da li znaš koga imaš pred sobom", optuženi je izvadio nož i dvaput njime ubo Gavrilovića u grudi!

- Na osnovu toga možete videti koliko je optuženom vredan ljudski život ako zbog jedne takve stvari odmah napada nožem - istakla je tužilac Ursula Šral-Kropijunig.

Dva gosta lokala, koji su bili svedoci rasprave, odmah su dotrčala da pomognu ranjenom Perici. Jedan od njih je, navodi se u optužnici, udario napadača, dok je Almir M. (29) stao između njih, što je bilo kobno jer je kosovski Albanac i njega ubo nožem u stomak, posle čega je pobegao. Perica je brzo prebačen u bolnicu, gde je i izdahnuo zbog dva uboda u srce.

Optuženi kosovski Albanac i njegov advokat Peter Filip pokušali su poroti da "prodaju" priču o samoodbrani. Albanac je tvrdio da su ga Perica i njegova dva poznanika opkolila i pri tome pretila da će ga ubiti, a kada je on, kako je rekao, "hteo da pobegne, oni su ga sprečili, pa je zato izvadio nož".

Voleo porodicu i Đokovića

Perica Gavrilović je bio rodom iz Bele Crkve, a sa roditeljima je u Austriju došao još kao dete. Bio je vlasnik kafića Spejs bar landž u Beču, u koji su uglavnom dolazili Srbi koji žive u austrijskoj prestonici. Iza njega su ostale supruga i maloletna ćerka. Voleo je sport, bio je veliki fan Novaka Đokovića, a pretprošle godine je prisustvovao Olimpijadi u Riju.

- Bio je mrak i nisam sve dobro video. Oni su me udarali. Tada sam bio u velikoj panici i želeo sam samo da se zaštitim. Ubo sam ga iz straha - rekao je optuženi.

Sudija Patrik Aulebauer je, međutim, konstatovao da je optuženi bio veoma precizan jer je protivnika ubo dvaput direktno u srce! Priču optuženog nije potvrdio ni drugi napadnuti, kao ni žena koja je s prozora zgrade pratila ceo događaj. Ona je videla i čula da je između optuženog i Perice izbila svađa i da je onda optuženi izvadio nož i ubio Srbina!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online