Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
13:30
Vesti A

Užas u Australiji: Decu terale na prostituciju

Nadomak sidnejskog Liverpula, policija je otkrila grupu koja je organizovala prostituciju dece, stare svega 12 godina. Dve tinejdžerke "lovile" su ugrožene mališane pod nadzorom staratelja ili tek izašlu iz pritvora za mlade i za njih organizovale mušterije na parkinzima i zapuštenim motelima.

EPA/Perry Duffin
Policija Liverpula otkrila jezive slučajeve dečje prostitucije

Dve osuđene sestre odgajane su kod bake pošto im je majka, zavisna od heroina, od svojih ukupno 30 godina života - 26 provela u zatvoru.

Objavljujući ovu tužnu i potresnu priču, "Dejli telegraf" prošle nedelje navodi da je sada moguće obelodaniti priču, pošto su obe sestre i četvorica njihovih mušterija osuđeni pred Okružnim sudom u Sidneju.

Kazne

Starija sestra priznala je krivicu za 21 slučaj dečje prostitucije i osuđena je na osam godina, od čega minimalno šest. Njeno troje dece stavljeno je pod starateljstvo. Mlađa sestra priznala je 10 slučajeva dečje prostitucije i osuđena na šest godina i deset meseci, od čega najmanje četiri godine zatvora.
- Deca imaju pravo na zakonsku zaštitu, čak i ako ne štite same sebe - rekao je sudija Martin Bikmor izričući presudu.

Sestre koje su držale seksualne robove otkrili su detektivi iz Liverpula, vodeći istragu o nečemu što je izgledalo kao jednostavna pljačka 500 dolara koju je prijavio knjigovođa Rino Mura.
Ovaj 58-godišnjak pozvao je policiju pošto je, pod pretnjom nožem, opljačkan u februaru 2012. dok je sedeo u svom vozilu na parkingu u zapadnom Sidneju. Iza toga, sumnjičavi detektivi organizovali su specijalnu jedinicu nazvanu "Vudvejl" i za njenog vođa imenovali detektiva narednika Kristi Haulden. Jedinica je otkrila da je Mura u to vreme sedeo u autu sa 13-godišnjom prostitutkom koja je u oglasima opisana kao "lepa, s velikim grudima i crne kose".

Mura je, otkriće se zatim, bio redovna mušterija dve sestre koje inače ne mogu da budu identifikovane. One su mu i namestile da ga jedan od njihovih prijatelja opljačka. Detektivi su ubrzo otkrili da sestre vode svoj biznis već tri godine, od kako su imale jedna 16, a druga 19 godina. Štab im se nalazio u državnom stanu u Vorvik Farmi, nedaleko od Liverpula.

One bi ubedile devojčice da se, putem zajedničkih prijatelja, na Fejsbuku predstavljaju kao "seksualne robinje". Mušterijama bi bio nuđen krevet u stanu kod sestara, ali i droga ajs. Ponekad bi opraštale cenu "usluge" za pakovanje pelena za jedno od troje dece starije sestre.
Neke od devojčica stavljale su na lice debeli sloj šminke kako bi izgledale starije. Sa mušterijama su se nalazile u njihovim kolima ili zapuštenim sobama u motelima, kao što je "Grandstand" u Vorvik Farmi, gde je soba izdavana za 49 dolara za pola dana.

Prećeno im je nasiljem ukoliko ne bi htele da imaju seksualni odnos sa "debelim, ćelavim ili starim" mušterijama. Jedna od devojčica je rekla da bi je izbacivali na ulicu na kišu ako ne bi "sebe prodavala". Druga je rekla da bi zatvarala oči i plakala tokom seksa. Jednu 12-godišnju devojčicu dali su za tri dana trojici različitih muškaraca.

- Bila sam tako usamljena - reklo je na sudu još jedno dete prostitutka, stara 13 godina. - I sada živim u strahu da će me izbaciti na ulicu, da neću imati gde da odem i nikoga da me voli.

U sudnici je navođeno kako je seksualni biznis razorio familije klijenata, kao i živote žrtava.

Jedan klijent, vozač krana Basam Darvič (57), otac je šestoro dece. Jedna od njegovih mladih žrtava "ležala je plačući, stavljajući jastuk na lice dok seksualni čin ne bi bio okončan".

Darvič je osuđen na tri i po godine, bez prava na prevremeno pomilovanje u periodu od 20 meseci. Pretprošle nedelje, pred Apelacionim sudom bila je žalba tužilaštva koje je navelo da je njegova kazna neodgovarajuća. Sud će se o tome izjasniti kasnije.

Trevor Endrju Veger (56) iz Kenli Vejla osuđen je na tri godine, za četiri krivična dela korišćenja prostitutki između 14 i 18 godina starosti. Na godinu i osam meseci takođe je osuđen E.T, 61-godišnji emigrant iz Iraka koji inače ima dve odrasle kćerke.

Pomoć u istrazi

Knjigovođa iz Sidneja koji je proglašen krivim za plaćanje seksualnih usluga devojčicama mlađim od 17 godina, rekao je njegov advokat, ne bi trebalo da ide u zatvor jer je pomogao policiji da se razotkrije organizovana dečja prostitucija.
Rino Rejmond Mura je novembra prošle godine proglašen krivim za tri dela, stupanja u odnose sa maloletnim prostitutkama i dva dela posedovanja dečje pornografije. Uhapšen je pošto je otišao u policiji i prijavio da je opljačkan dok su njegova kola bila parkirana u zapadnom Sidneju.

 

 

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online