Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.02.2018.
00:11
N. Popović - Vesti A

"Sad je kasno, Izabela je mrtva"

Ugasila se i poslednja nada za Violetu (42) i Ervina Todorovića (46) iz mesta Turgu u Švajcarskoj, majku i oca još u novembru prošle godine nestale Izabele Todorović (21). Švajcarska policija potvrdila je da leš umotan u zeleni tepih, koji je pre nekoliko dana pronađen pored jednog šumskog puta u blizini mesta Cecikon, zaista pripada njihovoj mezimici.

printscreen/telem1.ch
Majka stradale devojke: Violeta Todorović

- Istraga ide u više smerova, a i dalje su otvorena neka ključna pitanja, gde je tačno, kako i kada Izabela ubijena - kazao je Mario Kristen, predstavnik za medije policije kantona Turgau.

Kako su "Vesti" već objavile, Todorovićeva je nestala 3. novembra prosle godine, kad je poslednji put viđena u noćnom Lambada klubu u Cirihu.

Uvek javljala gde je

Kako navodi majka nesrećne devojke, Izabela je bila dobro dete.
- Volela je kao i svi mladi njenih godina da se provodi i druži, ali uvek sam znala gde je, javljala se, kačila slike na Fejsbuk, a ako ne bi došla kući nazvala bi me i rekla: "Dobro sam, mama, ne brini, vraćam se tad i tad." Zato mi je tako teško i padalo što je nisu upornije tražili jer sam dobijala informacije da je viđana na nekim mestima posle 12. novembra, ali niko te informacije nije ozbiljno proverio - kaže njena majka Violeta Todorović.

Navodno je tada bila u društvu dvojice od nje dvostruko starijih muškaraca, a njen brat Ivan (25) je kasnije tvrdio da je Fejsbuk profil jednog od njih dvojice nakon toga ugašen.

Danima je njena porodica očekivala da se Izabela vrati ili barem javi da je dobro jer je i pre znala da roditeljski dom napusti na dva ili tri dana.

Sada, kada je njena smrt i zvanično potvrđena, policija će morati da odgovori i na neka neugodna pitanja, a prvo je zašto njen nestanak nisu shvatili dovoljno ozbiljno. Tada su u svojim saopštenjima tvrdili "da je reč o odrasloj i punoletnoj osobi te da nema indicija da je njen nestanak povezan sa nekim krivičnim delom".

S druge strane, članovi porodice, majka Violeta, otac Ervin, sestra Julijana (19) i brat Ivan (25), sve vreme su tvrdili da sigurno ne bi tek tako nestala bez reči i pozdrava.

- Znala sam, "u kostima" sam osećala da je neko naudio mom detetu, ali niko nije hteo da me sluša, a sada je za sve kasno. Od njenog nestanka stalno sam obijala prag policije, tražila da mi pokažu šta rade na slučaju nestanka mog deteta, ali kao da sam zidovima govorila. Čak sam išla i u Konzulat Srbije u Cirihu, ali ništa nije vredelo i sada je moje dete mrtvo - kroz suze za "Vesti" priča majka Violeta.

Sudeći po procesu raspadanja, telo je u šumi kod Cecikona bačeno nešto više od mesec dana nakon što je njen nestanak prijavljen, pretpostavlja se oko 24. decembra prošle godine, u vreme božićnih praznika. Neki svedoci su tek sada potvrdili da su tih dana prvi put i videli taj tepih, ali misleći da je reč o otpadu, niko mu do pre neki dan nije prilazio.

Rezultati detaljne obdukcija tela Izabele, koja se obavlja u St. Galenu još nisu obelodanjeni, pa se još ne zna tačno kako je ubijena, te da se krivci za zločin koji je potresao Švajcarsku privedu pravdi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online