Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.01.2018.
08:59
Vestionline, Tanjug A

Detalji pucnjave u Denveru: Ispalio 100 metaka u policiju, dvoje mrtvih

Na periferiji Denvera u američkoj saveznoj državi Kolorado 37-godišnji Metju Ril ispalio je rano jutros iz zasede više od 100 metaka u zamenike šerifa i tom prilikom jednu osobu ubio, četvoro ranio, a onda su ga specijalci likvidirali, prenosi AP.

Tanjug/AP
Policija na licu mesta: U razmeni vatre ubijen jedan policajac, četvorica ranjena

Navodi se da je u razmeni vatre ranjeno i dvoje civila, čije povrede nisu opasne po život, dok su policajci u stabilnom stanju.

Šerif okruga Daglas Toni Spurlok izjavio je da se Ril zabarikadirao u spavaćoj sobi stana u naselju Hajlend ranč, na 28 kilometara od Denvera, i odmah pucao na zamenike šerifa čim su ušli u stan da pokušaju da pričaju sa njim.

- Svi su pali u roku od nekoliko sekundi, tako da je to bilo više nešto kao napad iz zasede na naše policajce. On je znao da dolazimo i mi smo mu očigledno stavili do znanja da smo stigli - rekao je Spurlok.

On je kazao da je osumnjičeni imao pušku, ali nije mogao da kaže da li su policajci znali da je Ril naoružan, navevši da je tako nešto uvek na umu tamošnjoj policiji.

- Mi na svaki poziv odgovaramo sa pretpostavkom da svako ima pištolj. Ovo je Kolorado. Ovde svako ima pištolj - kazao je šerif.

AP navodi da je korisnik Jutjuba pod imenom Metju Ril 13. decembra na toj sajtu objavio video snimak pod nazivom "Smenite šerifa Spurloka", pritom vređajući psovkama na ličnoj osnovi šerifa i zamenike.

Spurlok je naveo da su ranjeni policajci pokušali da izvuku ubijenog kolegu Zakarija Periša, ali zbog sopstvenih povreda to nisu uspeli, već su nekako "otpuzali na bezbedno mesto".

Navodi se da su policajci došli na poziv muškarca koji se svađao sa Rilom i naveo da se osumnjičeni "ponašao bizarno i možda imao nervni slom", da bi sat vremena nakon odlaska policajaca prvi muškarac koji ih je i zvao došao u policiju i predao ključeve stana i dao odobrenje da uđu unutra, otišavši potom odatle pre nego što pucnjava započela.

- Osumnjičeni je pravio ogromnu buku i nervirao sve okolo - kazao je Spurlok.

Nakon što su policajci upucani, u stan su upali pripadnici interventne jedinice koji su u razmeni vatre ubili Rila.

Predsednik SAD Donald Tramp izrazio je putem Tvitera žaljenje zbog ovog zločina.

- Upućujem moje najdublje saučešće žrtvama užasne pucnjave u okrugu Daglas, zamenicima šerifa i njihovim porodicama. Mi volimo našu policiju i snage reda - Bog ih sve blagoslovio! - poručio je Tramp.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online