Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.09.2017.
21:22
G. Gligorević - Vesti A

Vek i po Kanade: Jerići simbol poslovnosti

Iako u dubokoj starosti (rođen je 1930. godine u Nijagara Folsu), Đorđe Jerić, jedan od najpoznatijih i najimućnijih Srba u Kanadi, i dalje se sa zadovoljstvom i radošću susreće i druži sa članovima srpske zajednice u Nijagari i regionu. Skroman i smiren, sa istim zadovoljstvom donira za značajne projekte u srpskoj zajednici Nijagare i Kanade i pomaže svoju crkvu, kako je, uostalom, radio sve ove decenije života u Kanadi.

G. Gligorević
Jedan od najčuvenijih Srba: Đorđe Jerić

Brojne su poznate ličnosti iz javnog, političkog, estradnog i umetničkog života iz Srbije i Kanade koje je Đorđe ugostio na svom Skajlon tornju, simbolu celog turističkog regiona ove zemlje i jednom od simbola Kanade koji se nalazi na skoro svakoj razglednici sa Nijagarinih vodopada.
Prošle godine bio je jedan od donatora koji je darivao za uređenje parka i kompleksa oko spomenika našem velikom naučniku Nikoli Tesli na Nijagari.

Dragi gosti

Porodica Jerić uživa veliko poštovanje u srpskoj zajednici i uvek su dragi gosti na manifestacijama, piknicima i sastancima gde god se Srbi druže i rade zajedno.
Jerići su poštovani i u celom regionu Nijagare zbog zasluga za razvoj turizma i za odnos prema poslu i partnerima, pa je i amfiteatar na koledžu u gradiću Niagara on the Lake po njima nazvan Jerić.

- Ostaje na ovaj način zabeleženo srpsko ime na Nijagari, mi ovako podsećamo na nešto što je dobro i značajno. Ovo što se desilo dobra je stvar za Srbe i za grad Nijagaru - rekao je Đorđe tada za "Vesti".

Osim čuvenog Skajlon tornja, Jerić je, takođe, sa porodicom vlasnik i dva hotela od kojih je Holidej In zadržao svoj naziv iako nije u lancu američkih hotela s istim imenom. Naime, porodica Jerić je još 30-ih godina prošlog veka imala porodični biznis i bila je prva koja je upotrebila naziv Holidej In. Đorđe je druga generacija Srba u ovoj zemlji, ali srpski jezik nije zaboravio.

Obrazovao se na Torontskom univerzitetu gde je i diplomirao 1953. godine. Njegovi majka i otac stigli su na severnoamerički kontinent početkom 20. veka u velikom kontigentu tadašnjih emigranata koji su preko okeana dolazili u potragu za boljim životom. Otac Pane je imao izraziti smisao za biznis, pa je u vremenu između dva rata rata kupio motel u blizini Nijagarinih vodopada i tako započeo porodični posao koji je Đorđe proširio i usavršio, a potom ga predao naslednicima.

Najvažnije poglavlje u životu i poslovnom uspehu porodice Jerić bila je kupovina Skajlon tornja 1968. godine, jedne od najpoznatijih turističkih atrakcija sa čijih se visina pruža nezaboravan pogled na Nijagarine vodopade i okolinu. Njegovo vizionarsko razmišljanje u promociji i razvijanju turizma na Nijagari prepoznato je u regionu i dugo godina je bio predsednik turističke organizacije u ovom gradu.

Sutra - Srpkinja postala blago Kvebeka

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online