Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.09.2017.
17:22
Dojče vele, Vestionline A

Nemački mediji: Gospodine Tramp, gde su vam dokazi?

Predsednik SAD Donald Tramp u Njujorku je najavio da bi SAD mogle da raskinu sporazum o iranskom nuklearnom programu. To je najavio, iako nema dokaza da Teheran ne poštuje njegove odredbe, piše nemačka štampa, a prenosi Dojče vele.

A. Čukić
Nemački mediji "bruje" o Donaldu Trampu    (Foto: Ilustracija)

Kelner štat ancajger (Keln):

"Predsednik SAD igra opasnu igru. Ne samo zato što bi izolovao svoju zemlju i pružio iranskom režimu mogućnost da se predstavlja kao žrtva. Iran bi verovatno nastavio sa sprovođenjem svog nuklearnog programa i odbio nove pregovore. Opasnost od rata bi se povećala. Kada bi u Vašingtonu vladao razum, ne bi bilo problema. Ali, u Vašingtonu vlada Donald Tramp." 

Lajpciger folkscajtung (Lajpcig):

"Sada, za vreme svog verovatno poslednjeg nastupa na funkciji ministra spoljnih poslova, Gabrijel je izbliza doživeo kako se ugovor o suzbijanju iranskog nuklearnog programa, to remek-delo transatlantske saradnje, raspada u paramparčad. I to nije delo mračnog režima mula, već SAD. Pretnjom da će se povući iz sporazuma o Iranu, predsednik SAD Donald Tramp podriva transatlantske odnose. To može izgledati nevažno s obzirom na opasnost od nove nuklearne krize. Ali, podela Zapada svakako neće dovesti do veće bezbednosti." 

Noje osnabriker cajtung (Osnabrik):

"Kao da svetskoj zajednici nije dosta konflikata, sada je SAD iritiraju i svojom idejom da sporazum o iranskom nuklearnom programu proglase ništavnim. Može biti da je Iran još uvek uzročnik nemira u regionu, ali nuklearni sporazum od iranskih političara ionako ne pravi anđele mira. Jedini cilj je da se Teheran spreči da napravi atomsku bombu. Nije lepo da se prave njegove naknadne reinterpretacije. Ali, umesto da koriguje pogrešna očekivanja, predsednik SAD Donald Tramp pod vidom nove bezbednosne strategije oživljava staru sliku neprijatelja." 

Pasauer noje prese (Pasau):

"Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel nije se služio bučnim rečnikom Donalda Trampa, a i pored toga je govorio vrlo jasno. Optužba na adresu predsednika SAD da dovodi u pitanje osnove zapadnih vrednosti, bila je nedvosmislena i opravdana. Nemačka sama nije dovoljno jaka da bude protivteža novoj američkoj nerazumnosti. Zajedno sa zemljama EU, pre svega Francuskom, to može da doprinese da zapadne vrednosti poput pouzdanosti i racionalnog delanja i dalje određuju agendu. Svojim rečima u Njujorku, ministar spoljnih poslova Gabrijel nije samo retorički poentirao, već je formulisao i jedan politički zahtev." 

Rojtlinger general ancajger (Rojtlingen):

"Duboko je nepoverenje između Teherana i Vašingtona. Iran je pokušao da zataška svoje ranije nuklearne aktivnosti. A sada i ministar spoljnih poslova Nemačke Gabrijel i njegov kolega iz SAD Tilerson kažu da nije poznato da je bilo povreda tog sporazuma. Ili američka tajna služba ima dokaze? Ako ima, trebalo bi da ih što pre iznese na sto. Ali, molim lepo, ne laži kao one iz 2003. kojima je predsednik SAD pravdao napad na Irak."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online