Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.09.2017.
00:22
Z. Mirković - Vesti A

"Vesti" u Austriji: Jedinstvo daleko od gašenja!

Najstariji naš klub na teritoriji pokrajine Donja Austrija, Jedinstvo iz Švehata, organizovao je nedavno, novo druženje, kojim pokazuje da je daleko od gašenja.

Z. Mirković
Prijali im specijaliteti: Uživalo se u dobroj večeri

- Posle moje kritike objavljene u "Vestima" zbog neangažovanosti pojedinih članova, oni koji godinama mrze naš klub, iako su njihova deca odrasla ovde, trljali su ruke i širili priče o gašenju, ali razočaraćemo ih jer od toga nema ništa - kaže Krsta Petrišorević, predsednik Jedinstva Švehat.

Slučajni gost

Na druženje su došli jedan Rumun, koji sve češće posećuje naš klub i jedan zemljak iz Brze Palanke, koji je bio u prolazu i obojica su bili oduševljeni atmosferom u klubu.

On navodi da su oni koji mrze klub širili takve vesti po Švehatu.

- To je izazvalo revolt članova i prijatelja kluba. Sve dok njih ima klub će raditi. Oni su zatražili da se okupimo i pokažemo da postojimo - ističe naš sagovornik.

Svima koji se interesuju za sudbinu Jedinstva Petrišorević je poručio da klub ima manifestacije koje organizuje na otvorenom i u dvorani, i koje imaju svoju dugogodišnju, brojnu publiku.

- Objasnio bih onima koji se prave da ne znaju, da je naš klub otvoren svakog dana od 18 do 22 časa, sve u zavisnosti od broja gostiju. Osoba koja radi, služi i održava higijenu u klubu dobija veoma skromnu naknadu u iznosu od 20 odsto od pazara, a to je u prethodnih nekoliko godina 50 do 100 evra mesečno. Zbog slabe posete slab je i prihod - kazao je on.

Petrišorević je poručio da nije mesto u klubu osobama koje dolaze da popiju jedno piće i onda vređaju osoblje, odnosno postavljaju razne zahteve koje ne bi bili ostvarljivi ni u ugostiteljskim objektima gde radnik ima daleko veća primanja.

- Takvim osobama nije mesto u našem klubu, niti će biti, a ima dosta onih koji takve tajno podržavaju i huškaju. Smatram da klub radi po planu predviđenom ovdašnjim zakonima i ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Vrata su otvorena svakom dobronamerniku i držimo se slogana za sve posetioce "ne remetite mir onih koji godinama dolaze u ovaj klub" - naglasio je on.

Petrišorević je ukazao da je onih desetak članova, posetilaca, iskrenih prijatelja kluba izrazilo želju da se organizuje druženje uz zakusku, a pošto je ljubitelj kuvanja predložio je pripremanje gulaša i pasulja sa kobasicama.

- Svi su bili zadovoljni i kvalitetom večere, organizacijom i druženje je trajalo do posle ponoći. Rastali smo se uz poruku "do sledećeg puta" - zadovoljno je rezimirao Petrišorević.

Jesenji bal u novembru

Petrišorević kaže da će klub naredne dve nedelje biti zatvoren zbog njegovog odlaska u Srbiju, ali i dodaje da se nastavljaju pripreme za 18. novembar kada će klub organizovati tradicionalni Jesenji bal u Pfarcentrumu. Samo 11 dana kasnije u klupskim prostorijama biće održano tradicionalno obeležavanje Dana nekadašnje SFRJ, za koje uprava planira da bude još svečanije i sa lepšim programom nego do sada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online