Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.08.2017.
14:20 >> 17:06h
Vestionline, Tanjug A

Pucnjava u Moskvi: Ima mrtvih i ranjenih

U pucnjavi u regionalnom sudu u Moskvi, a koja se dogodila pred suđenje devetorici članova organizovane kriminalne grupe tzv. GTA bande, ubijena su tri pripadnika bande, dvojica su ranjena, a ranjena su i tri policajca.

Tanjug/AP
Trojica zatvorenika likvidirana, dvojica ranjena u obračunu sa policijom

Vozeći se u liftu u zgradi suda, petorica osumnjičenih napala su policijske službenike i pokušala da im otmu oružje, nakon čega je izbila pucnjava, saopštila je regionalna policija u Moskvi, prenosi AFP.

- Tri zatvorenika su likvidirana, a dva su ranjena - dok je oficir Agencije za borbu protiv korupcije hospitalizovan sa prostrelnim ranama od metka, saopštila je policija.

U bolnicu je prevezeno pet osoba od kojih su dve ranjene iz pištolja, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja moskovskog regiona za TASS.

- Pet osoba je prevezeno u bolnicu. Njih troje su pripadnici policije i Nacionalne garde. Oni su u teškom stanju. Dvojica su članovi takozvane GTA bande. Oni imaju prostrelne rane koje su srednje težine - saopštio je portparol.

Kako su agencije prethodno izvestile, do pucnjave je došlo ranije danas u sudu u Krasnogorsku gde je trebalo da bude održano suđenje članovima GTA bande.

Incident se navodno dogodio kada su dvojica čuvara vodili petoricu optuženih sa lisicama na rukama ka liftu, rekla je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

- Jedan od petorice napao je čuvara i počeo da ga guši. Optuženi su uspeli da se oslobode i da oduzmu oružje čuvarima. Jedan od njih je uspeo da pozove pojačanje. Kada je lift stigao na treći sprat, policajci ruske Nacionalne garde već su bili tu - rekla je Petrenko.

Ona je navela da je u pucnjavi ranjen u rame jedan od policajaca, trojica napadača su ubijena, a dvojica su ranjena i prevezena u bolnicu.

Advokatica Sofija Rubaskaja je toj agencija rekla da je čula pucnje i da su ranjeni zaposleni u tom sudu, sudska izvršiteljka i stražar, ali nije mogla da pruži više informacija. Prema njenim rečima, odjeknulo je ne manje od 20 pucnjeva.

Ona se nalazila u zgradi u trenutku pucnjave.

- Bili smo na drugom suđenju kada smo čuli pucnje. Ispaljeno je više od 20 hitaca. Počeli smo da se evakuišemo. Videla sam ranjenu sudsku izvršiteljku i njeno krvavo lice. Kasnije je neko rekao da je naoružani čuvar povređen - rekla je Rubaskaja za Tass. 

Članovi bande GTA, nazvane po čuvenoj kompjuterskoj igrici, optuženi su za ubistva vozača automobila u Moskvi, moskovskom regionu i regionu Kaluga u periodu od 2012. do 2014. godine.

Optužnice su podignute protiv devet osoba za ubistvo 17 osoba i za dva pokušaja ubistva kao i za razbojništvo, pljačke i ilegalnu proizvodnju i posedovanje oružja i krađu dokumenata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online