Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.07.2017.
20:20
N. Jokić - Vesti A

"Vesti" u Parizu: Tramp hvalio prvu damu

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici francuskog predsednika Makrona postavljen je video-snimak koji je izazvao usijanje društvenih mreža: vidi se kako Trampovi i Makronovi ćaskaju po izlasku iz Doma invalida u Parizu gde se nalazi Napoleonov grob, a američki predsednik ponavlja francuskoj prvoj dami kako "dobro izgleda" stežući je za ruke i unoseći joj se u lice što naravno nije po protokolu.

Tanjug/AP
Dve porodice, dve priče: Susret bračnih parova Tramp i Makron u Parizu

Bravo, Brižit!

Donald Tramp ne samo da nije štedeo komplimente gospođi Makron, već je izgleda i preterao. "Vi ste u tako dobroj formi", hvalio je on i svoje muško zapažanje preneo francuskom predsedniku, pre nego što se opet u svom euforičnom stilu okrenuo ka prvoj dami Francuske i poentirao da ona izgleda - "prelepo".

Mnogi su to zlurado tumačili kao njegov šok i nevericu da je žena u 63. godini tako zgodna. Feministkinje su osudile Trampove komentare kao seksističke, navodeći da je razlika od 24 godine između mlađanog Makrona i njegove supruge identična onoj između Donalda i upadljivo mlađe Melanije Tramp.

Posle prijema, bilateralnih razgovora, konferencije za štampu i privatne porodične večere u restoranu na Ajfelovoj kuli, američki predsednik Tramp sa suprugom Melanijom prisustvovao je juče tradicionalnoj vojnoj paradi povodom 14. jula francuskog nacionalnog praznika. Inače, direktan povod za njihov dolazak u Pariz bio je obeležavanje stogodišnjice ulaska SAD u Prvi svetski rat i zahvalnost Francuza zbog te pomoći.

Parada je pravi provod

Domaći mediji komentarisali su da je vojnički defile svakako bio deo posete Parizu koji se Trampu najviše svideo. Oni podsećaju da Tramp obično gleda da što pre završi razgledanje istorijskih spomenika, kada već ne može da izbegne njihov obilazak. Š

to se tiče večere u restoranu na drugom spratu Ajfelove kule - svi znaju da ga detalji oko ishrane ne zanimaju, pišu domaćini i zgražavaju se nad tim da Tramp voli brzu hranu - hamburger sa mnogo kečapa!

Vojni defile je dakle ono što on zaista voli - zaključuju mediji i podsećaju da je američki predsednik proveo ranu mladost u strogoj vojnoj školi, gde ga je otac poslao u internat sa samo 13 godina.

Više od 3.500 pripadnika različitih rodova vojske defilovalo je juče pred predsednicima SAD i Francuske od Trijumfalne kapije do trga Konkord. Na čelu pešadijskog dela defilea nalazila se američka jedinica, u uniformama iz Prvog svetskog rata. Tramp je svoje zemljake vojnički pozdravio. Ozaren, često se obraćao domaćinu komentarišući prolazak raznih rodova vojske i jedinica vojnih škola i žandarmerije.

Kauboj iz Bele kuće

I Tramp, koji ima probleme kod kuće sa "ruskom" aferom i predsedničkim ugledom, kao i Makron koji želi da se nametne kao jak lider, imali su interesa da u svet pošalju slike o srdačnom susretu. Na
video-snimcima koji su obišli svet vide se dvojica šefova država kako se bezbroj puta rukuju, tapšu prijateljski po ramenima, u čemu je prednjačio Tramp čije pozdravljanje - podseća na scene iz vesterna.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online