Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.07.2017.
16:33
Vestionline, Tanjug, b92.net A

Napad u Hurgadi, nema povređenih Srba

Dvoje turista je ubijeno, a četvoro ranjeno u napadu nožem na plaži u egipatskom letovalištu Hurgadi. Ambasada i MIP tvrde da nema povređenih Srba.

twitter.com/FranceNews24
Hurgada

AP se poziva na izjavu egipatskih zvaničnika da je troje srpskih državljana povređeno, dok za B92 u ambasadi u Kairu kažu da nema naših državljana među povređenima.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, saopštili su egipatski zvaničnici.

Prema novim informacijama, u napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti. 

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters. 

Agencija AP je ranije javila da su nožem ubijene dve žene iz Ukrajine, a da su povređeni troje Srba i jedan Poljak. Na drugoj strani, ukrajinski mediji pišu da su među ranjenima jedna Ruskinja i petoro turista iz Nemačke. 

BBC navodi da među povređenima ima i onih u "teškom stanju". 

Napad se dogodio na zatvorenoj hotelskoj plaži hotela Zahabija. 

Ranije, B92 je dobio nezvaničnu potvrdu da ima Srba među povređenima, ali nam je zatim otpravnik poslova u ambasadi u Kairu Jugoslav Vukadinović rekao da to nije tačna informacija. 

Kako kaže, u hotelu u kojem se dogodio napad ima državljana iz Srbije, ali svi su bezbedni i "čak nisu bili ni očevici događaja". 

- U kontaktu smo sa hotelom, informacija je od vodiča Nataše Trifunović, koja radi za jednu turističku agenciju. Obišla je svih 30 soba, sve naše turiste i niko nije povređen - naveo je on, ističući da je uspostavljen kontakt i s Ministarstvom unutrašnjih poslova Egipta, iz kojeg su isto naveli. 

Osim toga, on je istakao da je predstavnik srpske ambasade na putu ka Hurgadi, kao i da je napadač preplivao do plaže u kojoj je izvršen napad. 

Napadač je ubadao turiste u lice, vrat i noge, navode neimenovani bezbednosni zvaničnici, a u hotel se najverovatnije, kako navode, "ušunjao preko obližnje plaže". 

Prema njegovim rečima, srpske vlasti su u kontaktu sa svim srpskim turistima iz tog hotela i oni su svi na bezbednom i odbili su premeštaj u drugi hotel. 

Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što su u Gizi islamisti ubili pet policajaca koji su patrolirali u oblasti gde se nalaze čuvene piramide, jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Egiptu.

AFP podseća da su u januaru 2016. godine takođe u Hurgadi dvojica napdača, simpatizera Islamske države ranili nožem troje turista.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, dodaje se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta, prenosi AFP.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online