Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
12:00
O. Đoković - Vesti A

Srpski kolos čuva Makrona

Nije mala stvar kada jednog Srbina pozovu da radi u ličnom obezbeđenju predsedničkog kandidata tokom čitave kampanje, a zatim i da nastavi da čuva novoizabranog predsednika Francuske. A upravo se za takvog Srbina, Darka Bulatovića (53), opredelio Emaunel Makron koji se uverio u srpsku visprenost, diskretnost i široka srpska pleća koja mu garantuju bezbednost.

Lična arhiva
Predsednik Francuske Emanuel Makron sa Darkom

Darko je ljudina od 195 centimetara visine, snagator kojem je čak i izraz lica jak. Pogledom uvek skenira okolinu, ali to je normalno, jer u protivnom mu prvi čovek Francuske ne bi poverio u ruke svoju bezbednost.

Bulatović je napustio Srbiju 1990. zbog, kako kaže, "Hrvatice kojoj je kasnije okrenuo leđa". Da bi stigao do najmlađeg francuskog predsednika, Darko je prošao Scile i Haribde. Ostao je živ i prav, a sada i presrećni otac trogodišnjeg prekrasnog plavokosog sina Luke.

Pariz u srcu

Bulatović priča da je živeo u Njujorku, u Kaliforniji, na Sejšelima, ali gde god da je išao, uvek bi se vratio u Pariz.
- U Parizu mi se rodio i sin Luka. Jeste, koreni mi crnogorski, a Beograd me vuče. Današnje generacije su drugačije, gubi se međusobni odnos i veze s porodicom, a deca su prepuštena sama sebi. Mi Luku ni u čemu nećemo da forsiramo, ali ćemo mu objasniti ono što bi bilo dobro za njega - kaže Darko.

Posle zaljubljivanja u Hrvaticu, za prvu suprugu je izabrao Francuskinju, druga je bila meleskinja sa Antila, a sadašnja, stomatolog Tamara, treća je i, zaklinje se Darko, doživotna. A, kako i ne bi kada mu je, ushićeno kaže, za 50. rođendan poklonila najlepši životni dragulj, sina Luku. Danas je Darko, sa Žan Ringom, suvlasnik i izvršni direktor Tego sekjuriti, firme za obezbeđenje. Kaže da mu odlično ide.

- Prošle godine smo imali stotinak agenata koje angažujemo po ugovoru. Naš posao je pomalo kampanjski, angažujemo ljude prema potrebi. Ako je posao dobro urađen i klijent zadovoljan, ako ponovo traži naše usluge, to znači da smo na pravom putu - kaže Darko.

U posao obezbeđenja je, priča dalje Bulatović, ušao slučajno.

- Od 1997. do 2000. sam živeo u SAD, a onda su me drugari pozvali da im se u pridružim u Parizu. Prednost mi je bila što sam dobro govorio strane jezike - priseća se sagovornik "Vesti".

Govoreći o tome šta sve treba čoveku koji "obezbeđuje ličnost", Darko kaže da to zavisi od toga gde se i šta radi.

- Osnovno je da imaš srca i pameti, da u konfliktima reaguješ pravovremeno na fin način. Ponekad, ne često, potrebna je i doza ludosti. Naravno, dobro dođu i atletske sposobnosti, na primer, da junački i pravovremeno pobegneš što brže možeš - našalio se Darko.

Vremenom, Darko je stekao ime i poverenje klijenata, pa sada razmišlja da se osamostali i da osnuje svoju firmu. U njoj bi, kao i dosad, radili dobri ljudi i njegovi prijatelji, a glavni "šraf" i adiministrator bi, kao i dosad, bila supruga Tamara koja ne može da nađe posao kao stomatolog i bez koje Darko jednostavno ne može.

Lična arhiva
Srećna porodica: Tamara, Luka i Darko Bulatović

Naš sagovornik se priseća da je četiri-pet godina radio Šanelove modne revije. Bio je kod Karla Lagerfelda, obezbeđivao revije Vikotrijas sikreta, a stigao je i do političkog pokreta An marš (Napred).

- Poslali smo na prvi njihov miting šest momaka, a zatim je stigao poziv da obezbeđujemo i drugi, pa treći miting. Posle sam ušao u najuži krug ličnog Makronovog obezbeđenja. Tego sekjuriti je jedina firma u Francuskoj koja je izgurala celu predsedničku kampanju. Prezadovoljni su, pa su nas angažovali za predstojeće lokalne izbore - kaže Darko.

Naš sagovornik o Makronu govori sve najbolje.

- On je simpatičan i vidno je zahvalan celoj našoj multinacionalnoj ekipi. Nema nikakve posebne zahteve, skroman je. Dešavalo se da s njim večeramo za istim stolom, na putovanjima je naša cela grupa s njim išla zajedno, kao da smo ekskurzija. Nikad se nije izdizao iznad nas. Funkcionišemo kao porodica. Iako o njegovoj sigurnosti sada vode brigu državne službe, zadržao je i nas. Siguran sam da će kao predsednik biti mnogo bolji od prethodnog i nadam se da neće promeniti svoj politički kurs - zaključuje Darko Bulatović.

Jedna narodna izreka kaže da su "najbolje zatvorena vrata ona koja se mogu ostaviti otvorenim". Jeste, kad je Darko ispred njih. Zna to i Emauel Makron.

U serijama uvek negativac

Darko kaže da je i glumac i da igra u TV serijama u kojima je, kaža kroz šalu, "obavezno negativac".
- Najveći uspeh sam postigao u seriji TF1 "Još jedna šansa". Tu kidnapujem, ubijam i na kraju me ubiju. Upravo sam prošao kasting, trebalo bi da glumim srpskog košarkaškog trenera ekipe autsajdera. Sad čekam odgovor.
On dodaje da je svojevremeno u Beogradu upisao pozorišnu i filmsku organizaciju na Akademiji dramskih umetnosti.
- Od toga sam odustao, ali ljubav je ostala. Od tada tražim mesto na filmskom platnu, moj cilj je dugometražni film - kaže Darko.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online