Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.05.2017.
00:55
Vestionline A

VIDEO: Ruski piloti oduševljeni novim superlovcem

Ruski vojni piloti pozitivno su ocenili manevarske sposobnosti najnovije verzije ruskog lovca MiG-35, čija su ispitivanja tek počela.

commons.wikimedia.org/DmitriyPichugin
piloti oduševljeni ruskom mašinom

Ruski vojni piloti pozitivno su ocenili manevarske sposobnosti najnovije verzije ruskog lovca MiG-35, čija su ispitivanja tek počela.

Prema izjavama Jurija Borisova, zamenika ruskog ministra obrane, borbeni avion ispunio je sva očekivanja pilota te se pokazao vrlo pouzdanim kada je reč o manevarskim sposobnostima i stabilnosti, dok su svi sastavi radili bez greške.

- Sve u svemu, avion se pilotima jako sviđa - istaknuo je Borisov.

Ruska vazduhoplovna kompanija Mikojan predstavila je početkom godine svoj novi lovački avion MiG-35, generacije 4++. Taj superlovac je u stanju da podjednako efikasno gađa ciljeve u vazduhu, na moru i kopnu, a vojni stručnjaci tvrde da ruši sve zakone fizike.

U kojoj meri je avion nadmašio očekivanja, najviše govori izjava zapovednika ruskih vazdušnih snaga Viktora Bondarjova koji je rekao kako će rusko ratno vazduhoplovstvo u potpunosti preći na MiG-35.

Ovaj tip aviona zapravo je poboljšana verzija MiG-29M/M2 i MiG-29K/KUB, a odlikuje se naprednijom elektronikom, sastavom naoružanja, novim AESA radarom i jedinstveno dizajniranom optičkom sastavu lociranja (OLS), što avion oslobađa potrebe praćenja sa zemlje i omogućuje upravljanje višenamenskim zadacima.

Na izvoznom tržištu se nalaze MiG-35 jednosed i dvosed. Prva službena međunarodna prezentacija bila je na aeromitingu u Indiji 2007. godine, a oduševljenje avionom pokazao je i Egipat koji je naručio 50 primeraka tog lovca.

Osnovna prednost novog dizajna je četvrta generacija sastava informacija i navođenja odgovarajuća i s ruskim i s oružjem stranog porekla, kao i raznovrstan sastav samoobrane. Novi dizajn je sveukupno nadmašio bazni model i novom lovcu omogućio držanje koraka s ostalim višenamenskim avionima zapada.

Nova elektronika predviđena je za očuvanje vazdušne nadmoći protiv lovaca četvrte i pete generacije, kao i osiguranje preciznih napada na zemaljske ciljeve u svim vremenskim uslovima, izviđanje s optičko-elektronskom i radarskom opremom, kao i za vođenje višenamenskih misija.

Avion ima devet podvesnih tačaka za naoružanje, mogućnost dodatnih spremnika za gorivo, bolju antikorozivnu zaštitu, znatno smanjen odraz na radaru i četvorostruki "" sastav upravljanja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online