Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.05.2017.
17:58
sputniknews.com, Vestionline A

Teorije zavere američkih medija: Rusi poturili bubicu u Trampov kabinet

Kao odgovor na histeriju američkih medija zato što su ruski mediji objavili fotografije sa sastanka Donalda Trampa i Sergeja Lavrova, Bela kuća je saopštila da su i ruski i američki mediji prisustvovali sastanku.

Reuters
Da li je postavljena "bubica" u ovalnu sobu?

Sastanak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog predsednika Donalda Trampa, iza zatvorenih vrata, privukao je veliku pažnju medija, a rusko ministarstvo je prvo na svetu objavilo fotografije iz Ovalnog kabineta.

Ono što je tu seriju fotografija učinilo još intrigantnijom je prisustvo sastanku ruskog ambasadora u SAD Sergeja Kisljaka, ključne figure u istrazi veza Trampove administracije sa Rusijom.

Nakon što je fotografija dopisnika TASS-a postala javna, američki novinari su potražili objašnjenje u teorijama zavera.

Dopisnik NBC njuza Andrea Mičel, koga je Lavrov prošlog meseca iskritikovao zbog ponašanja, kritikovao je prisustvo TASS-a u Ovalnom kabinetu.

- Rusi deluju globalno dok su mediji Bele kuće ostali ispred vrata. To je bez presedana - rekao je Mičel.

Ostali američki novinari izrazili su zabrinutost na Tviteru, rekavši da su odjednom postali prinuđeni da se oslanjaju na ruske slike sa sastanka američkog predsednika.

​"Vašington post" navodi izjave zvaničnika Bele kuće i obaveštajnih službi da je poseta Ovalnom kabinetu ekipe TASS-a "potencijalni bezbednosni rizik".

Zvaničnici strahuju da je dopisnik TASS-a mogao podmetnuti špijunsku "bubicu" u kabinet američkog predsednika.

Fotografije sa sastanka iza zatvorenih vrata Lavrov -Tramp - Kisljak snimio je TASS-ov dopisnik Aleksandar Šerbak.

Posle ih je distribuirao "Asošijeted pres" koji je naveo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije kao izvor, a zatim "Geti imidžiz", koji je naveo TASS kao izvor.

Kako su spekulacije o ruskim fotografijama uzimale maha, Bela kuća je saopštila da su jedan ruski i jedan američki fotograf slikali istorijski trenutak.

- Naš i njihov zvanični fotograf bili su bili prisutni, i to je to  -saopšteno je iz Bele kuće.

U međuvremenu, visoki američki zvaničnik je odbacio strahovanja da je dopisnik TASS-a "posadio bubice" u Ovalni kabinet.

- ​Ruska novinska agencija „morala je da prođe isti skrining i proveru kao i predstavnici američkih medija kad ulaze na glavna vrata (Bele kuće) i dalje u sobu za sastanke - rekao je taj zvaničnik "Vašington postu".

Drugi zvaničnik takođe je odbacio spekulacije da je ambasador Kisljak prisustvovao sastanku da bi "vrbovao" Trampa.

- Uobičajena praksa je da ambasador prisustvuje sastancima sa svojim pretpostavljenim, i smešno je sugerisati da je to nešto neprimereno - rekao je zvaničnik administracije "Vašington postu" i dodao da su sobe u Beloj kući zaštićene od prislušnih uređaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online