Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 25.03.2017.
00:44
Vestionline A

Otkrivena tajna: Kenedi bio fasciniran Hitlerom

Na aukciji sledećeg meseca naći će se dnevnik nekadašnjeg predsednika SAD Džona F. Kenedija, u kome je kao 28-godišnjak nakon posete 1945. Nemačkoj pisao o Adolfu Hitleru, naizgled fasciniran nacističkim vođom koji je četiri meseca pre toga izvršio samoubistvo, javio je CBS njuz.

en.wikipedia.org/Walt Cisco, Dallas Morning News
U svom dnevniku pisao o nacističkom vođi: Džon Kenedi

Očekuje se da će dnevnik na aukciji 26. aprila dostići cenu od oko 200.000 američkih dolara.

Kenedi je napisao da je Hitler "imao bezgraničnu ambiciju za svoju zemlju, što ga je načinilo pretnjom za mir u svetu, ali je oko sebe stvorio misteriju o načinu na koji je živeo i umro koja će živeti i rasti posle njega“.

Izvršni potpredsednik "RR aukcija“, aukcijske kuće koja nudi dnevnik Bobi Livingston ističe da ipak u Kenedijevom pisanju nema glorifikacije i da ne bi trebalo izvlačiti iz konteksta.

Kenedi je dnevnik pisao u leto 1945. godine, neposredno po završetku Drugog svetskog rata, kada je putovao Evropom kao novinar-korespodent.

Dnevnik je predao svom asistentu za istraživanje iz Senata Dijedru Hendersonu, koji je sadržaj dnevnika objavio kao knjigu 1990. godine

POVEZANE VESTI

Subota 25.03.2017. 10:09
koja tajna kad se zna da je njegov deda jozef kenedi sa rokfelerom i inim govvnima finansirao hitlera...
Ponedeljak 03.04.2017. 21:19
Eto... na Diskoveri i slicni programi mozete videti ali bukvalno svakog dana Hitlera i to 365 puta u godini dana ,bukvalno je tako...opsednuti su sa njime...evo ovde u Svedckoj ima neki kana 10 i svaki dan mozete videti Hitlera ali svaki dan,po 20-30 reklama dnevno idu na tv-u,kad ce biti emisija pustena i te fore,znaci strasno nesto...i nije mi jasno dokle ce trovati narod sa lazi da je Hitler izvrsio samoubistvo,kad nema ni jednog dokaza a njegovo telo nisu nasli a navodno znaju da je izvrsio samoubistvo...
Ponedeljak 03.04.2017. 21:23
U jednom od najinteresantnijih detalja, Kenedi je Adolfa Hitlera uporedio sa - "legendom", prenose američki mediji. Posle pada na-cističke Nemačke 1945, DŽon F. Kenedi je u Bavarskoj posetio Hitlerovu bombardovanu rezidenciju Berghof kao i Kelštajnhaus, zgradu poznatu i kao Orlovo gnezdo koju su koristili funkcioneri nemačke na-cionalsocijalističke partije. Posle posete, koja je bila deo njegove turneje kao ratnog dopisnika lista Herst, Kenedi koji je tada imao 28 godina pisao je o svojoj fasciniranosti diktatorom koji je nekoliko meseci ranije izvršio samoubistvo, navodi Foksnjuz. "On je imao neograničenu ambiciju za svoju zemlju kojom je postao opasnost za svetski mir, ali je njegov životni put i način na koji je umro oko njega stvorio misteriju koja će živeti i rasti posle njegove smrti... Imao je u sebi građu od koje su sačinjene legende", pisao je o Hitleru 1945. potonji predsednik SAD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online