Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.03.2017.
09:34
Vestionline A

Crna Gora u NATO? To je "veoma u interesu SAD-a"

Američki državni sekretar Reks Tilerson je pisao liderima Senata SAD, pozvavši ih da ratifikuju članstvo Crne Gore u NATO, uz obrazloženje da je to "veoma u interesu SAD", prenosi Rojters koji je imao uvid u Tilersonovo pismo datirano 7. marta.

Reuters
Reks Tilerson obrazložio zašto je bitno da se Crna Gora pridruži NATO-u

Tilerson je naveo da bi članstvo Crne Gore u NATO podstaklo veću integraciju, demokratske reforme, trgovinu, bezbednost i stabilnost među njenim susedima, navodi Rojters.

Moskva se protivi daljem širenju NATO-a, a američko odlaganje da odobri prijem Crne Gore u Alijansu podstaklo je pitanja o tome da li će se administracija predsednika Donalda Trampa usprotiviti Rusiji, uprkos željama Trampa za boljim odnosima sa Moskvom. Članice NATO-a vide prijem Crne Gore kao način da se suzbiju nastojanja Rusije da proširi svoj uticaj na Balkanu, piše Rojters.

Tilerson je u pismu lideru republikanske većine u Senatu Miču Makonelu naveo da bi bilo "od ogromne pomoći" kada bi Senat glasanje o ratifikaciji zakazao do učešća Trampa na samitu NATO-a u maju.

"Učešće Crne Gore na samitu NATO-a u maju kao punopravne članice, a ne posmatrača, poslaće snažan signal o transatlantskom jedinstvu", dodao je Tilerson.

POVEZANE VESTI

Subota 01.04.2017. 21:20
Sta se moze zakljuciti iz prilozenog? Buducnost sveta je u RATU i zato se treba spremiti za TO da nas kataklizma ne doceka nespremne, sirenje vojnog a samim tim i politickog saveza narausava ravnotezu a svet u neravnotezi je nestabilni svet prepun konflikta. RAT je i buducnost ekonomije destrukcija je u samoj srzi ljudske vrste ona se hrani njome kao kancer zahvatajuci sve pore covecanstva. Ali eto ako je Crna Gora taj tegic na vagi da glupost prevagne pa neka je.
Subota 01.04.2017. 21:22
Crna Gora ipak ubrzo ulazi u solidno i solvebtno drustvo sa neogranicenim potencijalom za investicije. Ocekujem da se nakon ulaska u EU inostrani kapital na velika vrata useliti u CG-u i veoma brzo je transformisati u drzavu velike svijetle i casne buducnosti u Evropi. Imaju fantasticnu klimu i prirodu, potencijal da se vodi jedan kvalitetan zivot sa mnogo sunca i topline i Mnoge velike svijetske firme ce se brzo useliti u CG-i da ce potreba za radnom snagom biti velika. Mnogi evropljani ce pozeljeti da u CG-i provode nekoliko mjeseci godisnje zbog ovih uslova za Morski i Planisnki Turizam koji ce bit na zadovoljstvo svih uspjesnih gradjana EU-e ali i svijeta. Crna Gora ce u dogledno vrijeme biti atraktivnija i od Dubaja za turiste, ljudi su i ljepsi i atraktivniji i mogu da ponude mnogo vise raznovrsnosti od bilo koje druge zemlje na relativno malo geografskom podrucju. Sa Durmitora do obale ne treba vise od 2 sata voznje automobilom? Prokletije relativno blizu, nema sta nema u CG-i.
Subota 01.04.2017. 21:23
Kovači lažnog novca opsenili plebejce iz Podgorice.Tamošnji duhovni jadnici veruju da im se otvaraju sve kapije sveta.Upala kašikica u med,biće posle gorak lek.Iz žablje perspektive i cokula izgleda kao planina .Sve maske su pale.Počinje predstava " in vivo".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online