Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.03.2017.
00:23
Vestionline A

Došlo je do preloma u ratu u Siriji, uskoro kraj sukoba

Ruske Vazdušno-kosmičke snage su samo protekle nedelje izveze 452 udara po pozicijama Islamske države na istoku sirijske provincije Alepo.

Reuters
Pobeda u Alepu bila prekretnica sukoba u Siriji

Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba RF – general Sergej Rudskoj – precizirao je da je u tim udarima poginulo preko 600 ekstremista.

On je izjavio da je u oslobođenu Palmiru stiglo 187 ruskih deminera koji će taj drevni grad očistiti od "svih vrsta eksplozivnih naprava”.

Rudskoj je posebno naglasio da je sirijska armija uspela – isteravši otuda teroriste - da povrati kontrolu nad stanicom za prečišćavanje vode što će ubrzo omogućiti da taj megapolis i njegova predgrađa imaju kvalitetnu vodu za piće.

- Vladine snage su prvi put za poslednje četiri godine uspele da izbiju na obalu reke Eufrat istočno od grada Hafsa. U toku je njihova ofanziva protiv terorista duž zapadne obale Eufrata - dodao je Rudskoj.

Prema njegovim rečima, režimu primirja se već priključilp 1338 sirijskih gradova i naselja, kao i 199 odreda "umerene opozicije”.

- Raporti pripadnika oružanih snaga Rusije iz Sirije navode na zaključak da je došlo do preloma u sirijskom ratu. Vladine snage uz podršku naše avijacije uništavaju teroriste. Paralelno se širi teritorija mira, a oružane grupe obustavljaju ratna dejstva. Tačka preloma bilo je oslobađanje Alepa, najvećeg grada Sirije i njene ekonomske prestonice. Sa oslobađanjem Alepa su sačuvane desetine hiljada života - rekao je Rudskoj

Predsednik Sirije Bašar al Asad je u intervjuu za više kineskih medija izrazio nadu da će se rat u njegovoj zemlji završiti tokom 2017. godine.

- Mi se nadamo, ali u ratu ne može znati šta će se tačno događati - naglasio je Asad.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.03.2017. 21:29
Deluje konfuzno, ali je ustvari vrlo jasno sve podeljeno na dve strane. Imate regularnu vlast i one koje je podrzavaju i druga strana su razne frakcije terorista koje podrzava USA i njeni sateliti! Kako neko ko je bio u ISIL, pa se odvojio, sad odjednom moze da bude ok? Za Putina tu razlike nema!
Sreda 15.03.2017. 21:29
Sirija IMA naftu , Eksploatacija izvorišta u režiji države , nema dug prema MMF-u , Pametnom dosta ,tri izuzetno jaka razloga za destabilizaciju te države i stvaranje nove "Libije". Sve ostale tandara mandara teorije ne mogu nikako da imaju težinu da bi se zbog njih vodio ovakav rat pet godina i da mu se ne vidi kraj.
Sreda 15.03.2017. 21:30
Postoje 2 strane. Vlada i ISIS. Zna se da su ameri, amerofilski placeni autori i njihovi botovi izabrali ISIS, dok je ceo svet stao na stranu Rusije koja ce kao sto vec i jeste oslobodila svet od zla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online