Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 12.03.2017.
18:02
sputniknews.com, Vestionline A

Nemci u strahu za svoje vojnike: Bežanija! Jer, ako ih dovhate Turci…

Zbog rastućeg sukoba između Turske i Nemačke zbog nastupa turskih političara na skupovima po Evropi, vladajuća nemačka Hrišćansko-socijalna unija, sestrinska stranka Hrišćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel, zatražila je povlačenje nemačkih vojnika iz vojnih baza u Turskoj, objavili su danas nemački mediji.

Reuters
Nemački političari zabrinuti da li je moguće garantovati bezbednost za njihove vojnike u bazi Indžirlik

- U trenutno usijanoj atmosferi nije potpuno sigurno može li i želi li turska Vlada da garantuje bezbednost vojnika Bundesvera u Turskoj - rekao je za dnevnik Bild am zontag Florijan Han, portparol za bezbednosna pitanja poslanika Hrišćansko-socijalne unije.

Navodi se da on takođe traži da nemačka Vlada zaustavi sve investicije u vezi sa bazom Indžirlik u kojoj se nalaze nemački izviđački avioni tipa "tornado" i oko 200 nemačkih vojnika koji učestvuju u međunarodnoj misiji kontrole vazdušnog prostora iznad Sirije i Iraka.

Da ne postanu taoci

- Nemačka ne sme da dozvoli da nemački vojnici postanu taoci politike pokazivanja mišića predsednika Redžepa Tajipa Erdogana - zaključio je Han.

Navodi se da je njega podržala i opoziciona stranka Levica. Šefica poslaničkog kluba ove stranke u Bundestagu Zara Vageneht zatražila je povlačenje aviona i posade iz baze Indžirlik, kao i obustavu isporuke naoružanja Turskoj.

Podseća se da su vojnici Bundesvera u Turskoj već jednom postali žrtve politike turske Vlade koja je prošle godine, pošto je Bundestag pokolj nad Jermenima u Prvom svetskom ratu, koji je izvršila turska vojska, proglasio genocidom, zabranila posete nemačkih političara vojnicima Bundesvera stacioniranim u Turskoj.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 19:14
a sta koji ku-rac lojavi drzavnici traze na mitinzima u tudjoj zemlji?el bi lojavci dozvolili da neki strani drzavnik dodje na neki miting koji nema veze sa turskom u njihovoj lojavoj zemlji
Sreda 15.03.2017. 21:13
Због растућег сукоба између Турске и Немачке због наступа турских политичара на скуповима по Европи, владајућа немачка Хришћанско-социјална унија, сестринска странка Хришћанско-демократске уније канцеларке Ангеле Меркел, затражила је повлачење немачких војника из војних база у Турској, објавили су данас немачки медији. „У тренутно усијаној атмосфери није потпуно сигурно може ли и жели ли турска Влада да гарантује безбедност војника Бундесвера у Турској“, рекао је за дневник Билд ам зонтаг Флоријан Хан, портпарол за безбедносна питања посланика Хришћанско-социјалне уније. Наводи се да он такође тражи да немачка Влада заустави све инвестиције у вези са базом Инџирлик у којој се налазе немачки извиђачки авиони типа „торнадо“ и око 200 немачких војника који учествују у међународној мисији контроле ваздушног простора изнад Сирије и Ирака.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online