Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 11.03.2017.
08:59
Vestionline A

"Nismo naivni, Balkan se destabilizuje i iznutra i spolja"

"Svima je jasno da unutrašnje i spoljašnje snage pokušavaju da destabilizuju region Zapadnog Balkana", poručio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Reuters
Donald Tusk

- Mi nismo naivni. Zato evropski lideri pokazuju nedvosmislenu podršku zemljam Zapadnog Balkana i njihovoj evropskoj perspektivi - poručio je Tusk.

On očekuje da će se ovaj pozitivni signal iz Brisela čuti u regionu. 

Inače, lideri EU su u petak uveče u Briselu održali raspravu o situaciji na Zapadnom Balkanu. 
Razgovaralo se zajedničkoj budućnosti Unije koja bi trebalo da bude u fokusu deklaracije koja će biti usvojena 25. marta na ceremoniji u Rimu.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker kaže da su predloženih pet scenarija o budućem ustrojstvu EU koje je Evropska komisija predstavila u okviru tzv. "Bele knjige" tu da se o njima otvoreno razgovara u svim segmentima evropskog društva. 

Plan o mogućoj "Evropi u više brzina", prema Junkerovim rečima, ne predstavlja nove podele i "gvozdene zavese" između Istoka i Zapada. 

U Briselu je najavljeno da će se prvi konkretni zaključci o budućem ustrojstvu EU naći pred Evropskim savetom u decembru 2017. godine, što će odrediti korake koje će EU sprovesti do juna 2019. za kada su zakazani parlamentarni izbori na nivou Unije.

POVEZANE VESTI

Subota 11.03.2017. 11:02
Kakav lazni dusebriznik, ljigan!!
Subota 11.03.2017. 11:19
koje unutrasnje?jel one koje vi finansirate putem nvo?pa vi vec 25godina lazete o Srbiji i samo to i znate da lazete i izmisljate
Nedelja 12.03.2017. 21:30
Za drzave na Balkanu najbitniji su dobrosusedski odnosi i ekonomska saradnja. Na zalost, ratne rane su nezaceljene, jer tako odgovara nacionalnim i verskim elitama, stasalim u vremenu ludila devedesetih. Samo pomirenje naroda i drzava, moze doneti dugorocni mir i stabilnost. Svi smo na ovim prostorima, kroz istoriju, jedni drugima cinili nepravdu. Treba prihvatiti i cinjenice koje nisu prijatne i suociti se sa njima. Evropa nam u tome mora pomoci... Ne mogu ni da zamislim do kakvog haosa na Balkanu bi doslo ukoliko bi se EU raspala. Zanimljiva je solidarnost primitivnih populista i nacionalista iz regiona sa onima iz EU.To je bratstvo u ludilu. Glavna snaga mu je nestabilnost i mrznja. Ipak, na kraju razum i tolerancija moraju pobediti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online