Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 27.02.2017.
18:43
telegraf.rs, Vestionline A

Trampov šamar Srbiji

"Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija pripremile su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću gorko iznenađenje za sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", piše prištinska Gazeta Ekspress.

Tanjug
Tomislava Nikolića čeka iznenađenje na sastamku u UN

U tekstu ovog lista navodi se da je srpska javnost imala velika očekivanja nakon izbora predsednika Donalda Trampa, nadajući se da će nova administracija u Beloj kući promeniti svoj stav o Kosovu.

- Ali su 45. predsednik SAD-a i njegovi najbliži saradnici nedavno srušili nade Srba. Prvo je ambasadorka UN-a, Niki Hejli, otvoreno izjavila da bi Kosovo trebalo da postane član UN-a, a sadašnji šef Skupštine Kosova, Kadri Veselji, objavio je fotografiju sa sastanka koji je održao sa prvim čovekom Amerike, u Vašingtonu - piše Ekspress.

Ova dva udarca, kako su ih nazvali srpski mediji, podsetili su Srbiju da je Kosovo za SAD zatvoreno poglavlje, i da će SAD nastaviti da tretiraju Kosovo kao nezavisnu državu.

Ali, izgleda da se udarci SAD ne završavaju ovde. 

Još jedan šamar čeka Srbiju i njenog predsednika, Tomislava Nikolića, u ponedeljak, u Njujorku, piše Gazeta Express.

Na sastanku Saveta bezbednosti UN-a, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju neće predstavljati ni njihovi ambasadori u UN-u, niti zamenici ambasadora.

Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsednika u Njujork na sastanak Saveta bezbednosti UN-a, Beograd odlučio da bude predstavljen na političkom nivou.

Kao rezultat toga, Nikolić će se sastati sa najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer će ovaj skup bojkotovati njihovi ambasadori i podređeni će preneti njihov stav.

Kosovo će na sednici predstavljati ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.03.2017. 21:37
S kime se u UN sastao Toma Nikolić? Ni sa kime. Još jedan šamar za Srbiju i njenog predsjednika u Njujorku, piše Gazeta Express. Na sastanku Vijeća sigurnosti UN, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju nisu predstavljali njihovi ambasadori u UN, niti zamjenici ambasadora. Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsjednika u New York na sastanak Vijeća sigurnosti UN, Beograd odlučio da bude predstavljen na političkom nivou. Kao rezultat toga, Nikolić se sasta0 s najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer su ovaj skup bojkotovali njihovi ambasadori i podređeni će prenijeti njihov stav. Kosovo je na sjednici predstavljala ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.
Sreda 01.03.2017. 21:40
Mislim da nas stav treba da bude da nikada ne mozemo i necemo priznati Kosovo, jer bi to znacilo da moramo priznati i Republiku Srpku, i Krim kao deo Rusije, a sutra mozda i neku Zapadnu Makedoniju, a i Sever Kosova. Mislim da moramo spominjati to uspostavljanje jednakih principa za sve, jer ako se ide na to mi uvek dobijamo nesto. Najgora je opcija prema kojoj se ide, a to je Kosovo gotovo vec defakto ne zavisno i priznato u UN, a krece se polako sa ukidanjem Repuklike Srpske.
Sreda 01.03.2017. 21:40
Politicari u Srbiji funkcionisu kroz jednu iskrivljnu prizmu Balkanske istorije u kojoj su od domace javnosti sakrili sve ono sto im predstavlja teret kad je u pitanju komunikacija sa spoljnim svijetom i njihovom vidjenju Balkanske itorije. Nazalost za ostatak civilizovanog svijeta ste u 90-im dijagnosticirani kao specijalni slucaj i tako se ophode prem Srbiji. Pitanje je Da li je Srpska istorija zaista takva kakvom je zvanicno predstavlja nas obrazovni sistem? Ja kazem da nije prepuna je obmana, manipulacija anomalija i paradoxa da covjek treba da bude tezak degen ili neznalica da povjeruje u zvanicnu Srpsku istoriju i takvog su misljenja svi veci Evropski centri koji se bave proucavanjem istorije. Upravo ta deformisana istorija je glavni regenerator mrznje i dehumanizacije ostalih naroda koji su u odredjenim fazama bili ili jesu u sukobu sa Srbijom. Zar vi mislite da je "Nato" 1999 god podigao silnu vojnu operaciju a da godinama pre toga nije studirao istorijsku gradju Balkana?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online