Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.02.2017.
19:44
Vestionline A

Komandant NATO- a: Stabilnost zapadnog Balkana od ključne važnosti za alijansu

Vrhovni saveznički komandant NATO-a u Evropi general Kurtis Majkl Skaparoti izjavio je danas u Prištini da je stabilnost zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO i da Alijansa ostaje posvećena svom zadatku.

Reuters
Sve se više muvaju po Balkanu

Vrhovni saveznički komandant u Evropi (SACEUR) general Skaparoti, posetio je komandu Kfora u Prištini gde se susreo sa komandantom  general-majorom Đovanijem Fungom koji ga je izvestio o najnovijim događanjima koji se tiču trenutne bezbednosne i društveno-političke situacije na Kosovu.

- „Kfor je naša najduža operacija i ima vitalnu ulogu u održavanju stabilne bezbednosne situacije time što obezbedjuje vreme i prostor koji su potrebni za postizanje diplomatskog napretka,“ rekao je general Skaparoti - saopšteno je iz Kfora.

- “Dok Kosovo korača napred u zagrljaj sopstvenoj budućnosti, NATO ostaje posvećen svom zadatku. Ovo je proces koji se zasniva na uslovima na terenu. Održaćemo fleksibilno i odgovraćajuće prisustvo i to ćemo menjati samo onda kada bezbednosna situacija to dozvoli - poručio je on.

General Skaparoti se sastao i sa ambasadorima zemalja Kvinte, predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu – specijalnim predstavnikom UNMIK-a, specijalnim predstavnikom EU, i predstavnicima Euleksa i OEBS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2017. 21:41
Prosto je smešno šta to brine Vrhovnog komandanta NATO snaga u Evropi. Dok ceo svet stenje pod NATO čizmom i dok vode ratove gde im padne na pamet, menjaju Vlade i uništavaju cele narode na njima važnim područjima, dotle njega brine pokušaj Rusije da ostvari neki uticaj u regionu. Ne brine ga kako je NATO došao na Kosovo i sa kakvim pravnim posledicama po region, kako je uništio Irak, Libiju, Siriju i mnoge druge zemlje, samo da Rusija negde ne ostvari uticaj. Umesto da dve najveće sile rade zajedno u interesu čovečanstva oni se bore za što više uticaja na odredjenim delovima sveta, samo to ne rade sa istim metodama, neko ratom a neko diplomatijom. Nažalost svet vidi kako ko to radi.
Subota 25.02.2017. 21:45
Bilo koji predstavnik pomenute omrazene na-cisticke organizacije moze da trabunja sta god hoce, ali najmanje ima pravo da izjavljuju kako su postavljeni da stite sve stanovnike Kosova i Metohije, jer im je glavni zadatak, OD OKUPAZIJE SRPSKE VEKOVNE TERITORIJE, da stite samo njihova sip-tarska mezimcad, kojima su i omogucili samoproglasenje, koje nije zabelezeno u svetskim istorijskim analima. Prema tome, za mene licno, njihove izjave su samo u sluzbi okupacionih vlasti i nista vise. Zato uvek ponavljam nasu staru izreku, da niko nije propevao i video srecu na mukama drugoga, pa ce i njihova okupacija, kao i svaka, kroz istoriju, biti kratkog veka, jer se ekonomski obruc steze i oko njihovog vrata. A svako stancovanje papirnih novcanica, takodje ima svoj period trajanja, kad pocnu da ga koriste i kao klozetski papir. Mislim da se sip-tarija mnogo zanela njihovom odbranom kao sto su se vekovima radovali svim okupatorima. NICIJA NIJE GORELA DO ZORE, PA NECE NI NJIHOVA.
Subota 25.02.2017. 21:47
Ničija nije gorela doveka, pa neće ni vaša. Dogodine u Prizrenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online