Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.01.2017.
23:48
Vestionline, Tanjug A

Tramp izazvao paniku i haos na aerodromima širom sveta

Izvršna naredba američkog predsednika Donalda Trampa o imigraciji brzo je odjeknula u SAD i i izazvala paniku na aerodromima širom planete, piše "Njujork tajms".

pixabay.com
Nova uredba dovela do haosa: "Nepoželjni" zadržani u avionima, na aerodromima...

Naime, prema potpisanoj uredbi, državljanima šest zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće biti izdavane u naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme. Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

Njujorški list piše kako su zbog Trampove izvršne uredbe na aerodromima, između ostalih, ostali blokirani i iranski naučnik koji se vraćao na posao u laboratoriju u Bostonu, Iračanin koji je radio kao prevodilac za američku vojsku, porodica sirijskih izbeglica koja je planirala novi život u saveznoj državi Ohajo i drugi.

Navodi se da su širom SAD preko noći uvedena nova bezbednosna pravila na međunarodnim izlazima aerodroma. Humanitarne organizacije prisiljene su da na brzinu otkazuju dugo planirane programe i ugroženim porodicama izbeglica jave loše vesti.

"Njujork tajms" piše da su izbeglice koje su bile u avionima kad je Tramp potpisao uredbu zadržane na aerodromima.

Navodi se da je prvobitna konfuzija prerasla u paniku i haos na aerodomima širom sveta. U Dubaiju, Kairu i Istanbulu putnicima se ne dozvoljava ukrcavanje u avione koji lete za SAD, a u najmanje jednom slučaju celokupna porodica izbačena je iz aviona u koji se već ukrcala.

Rojters je ranije javio da su petoro iračkih putnika i jedan iz Jemena sprečeni da se ukrcaju na let iz Kaira za Njujork, nakon Trampove uredbe. Navedeno je da su ti putnici zaustavljeni i preusmereni na letove ka njihovim domovima, uprkos tome što su imali važeće vize, naveli su izvori britanske agencije.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2017. 20:46
Sta ovi ilegalni imigranti hoce ?Traze pravo u USA , au svojo maticnoj zemlji nisu trazili nego su pobegli iz nje. Sto nisu branili svoje zemlje od kojih su ih upropastili i tamo podizali revolucije. Sada su dosli ilegalno u USA da zive na racun drzave i da prave probleme Americkoj ekonimiji i njenom narodu. Koliko je velika stopa kriminala zbog takvih sto dolaze i onih sto ih pustili da prodju granicu US sa bilo kakvim domumentima , jer su primali mito i bili korumpirani sluzbenici , a radili su za Kilari i ostale pre nje.
Petak 03.02.2017. 20:46
Samo da tramp bude istrajan i za koju nedelju sve ce se srediti. e sad i neko nevin ce da strada ali to je to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online