Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 25.01.2017.
12:36
blic.rs, Vestionline A

Tramp ispunjava obećanje - gradi zid protiv Meksikanaca

Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da bi mogao da naredi izgradnju zida na granici sa Meksikom, a narednih dana se očekuje da će da potpiše nekoliko izvršnih naredbi koje se odnose na imigraciju i bezbednost granica.

Reuters
Ako "zazida" granicu sa Meksikom, Donald Tramp će ispuniti jedno od predizbornih obećanja

- U planu je veliki dan za nacionalnu bezbednost. Među mnogim stvarima, izgradićemo zid - objavio je u utorak uveče Tramp na Tviteru, prenosi BBC.

Izgradnja 3.218 kilometara dugog zida duž granice s Meksikom jedno je od glavnih Trampovih obećanja tokom kampanje.

"Njujork tajms" je objavio da bi Tramp ove nedelje mogao da naloži i zabranu izdavanja viza osobama iz Sirije i drugih islamskih zemalja koje su "sklone terorizmu".

Ograničenja što se tiče imigracije odnosiće se, kako se očekuje, na sedam afričkih i bliskoistočnih zemalja, uključujući Siriju, Jemen i Irak.

Tramp još razmatra detalje planova za ograničenje dolaska izbeglica u SAD.

Sadašnji predlog predviđa najmanje četvoromesečni prekid prihvata izbeglica, kao i privremenu zabranu za ljude iz nekih većinski muslimanskih zemalja, prema navodima jednog predstavnika organizacija za javnu politiku koji prati pitanja izbeglištva.

Tramp je u kampanji govorio da će zaoštriti američku imigracionu politiku, uključujući i jačanje granične bezbednosti i zaustavljanje priliva izbeglica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2017. 16:33
Nisam sumnjala da ce uraditi sve sto obeca.Ovaj covek ima energiju 30 godisnjaka.On ce ameriku izvuci iz blata u koji su je gurale Klinton i Obama.Ni Bus mladji nije se proslavio pamecu. Koliko cujem ne mrzi srbe, za razliju od gadova pre njega.Samo napred Tramp.Zastiti drzavu, daj posao narodu!!
Nedelja 29.01.2017. 16:24
Kakav grozan pocetak novog predsednika,ZID od 24 milijarde dolara u globalizovanom svetu!SMRT FASIZMA,SLOBODA NARODU!Treba graditi mostove,a ne zidove,bez obzira na opravdanja i razloge raznih interesnih grupa i milijardera!Nije SAD nicije privatno vlasnistvo,a indijance ,PRAVE vlasnike su poubijali preci gdina Trampa!
Nedelja 29.01.2017. 16:25
Posle ovog poteza Donalda Trampa,zasigurno je ocekivati da Kalifornija izlazi iz SAD. Zid ce biti nesto kraci,oko 3 hiljade km,ali cilj ce biti postignut. Sto se tice brodova od toga nema nista,jer Teksas je najkonzervativnija drzava u Severnoj Americi. Meni sve ovo lici na Anglo-Saksonsku "perestrojku",odnosno prestrojavanja. Pozdrav svima i svako dobro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online