Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.01.2017.
08:32
Vestionline A

Da li SAD napuštaju Ujedinjene nacije?

Republikanci u američkom Predstavničkom domu predložili su rezoluciju po kojoj bi SAD trebalo da napuste Ujedinjene nacije.

pixabay.com
Republikanci smatraju da UN rade protiv SAD

Rezolucijom koju je predložio Majk Rodžers traži se potpuno povlačenje SAD iz UN, kao i da svetska organizacija premesti svoje sedište iz Njujorka. Takođe se zahteva obustava svih američkih aktivnosti u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, prenosi RT.

Rodžers i drugi republikanci više puta su isticali da američki poreski obveznici ne treba da plaćaju organizaciju koja ne promoviše interese SAD.

Rezolucija, koja je predložena 3. januara, prošla je ispod radara medija i javnosti, a u slučaju da bude usvojena biće potrebne dve godine za njeno sprovođenje.

"Predsednik će okončati svako članstvo SAD u Ujedinjenim nacijama, u svakom organu, agenciji, komisiji ili nekom drugom telu UN. Misija SAD pri UN se zatvara", navodi se u rezoluciji.

Rodžers je pokušao da progura sličnu rezoluciju 2015. godine, ali bez uspeha.

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2017. 20:50
Hoce da napuste organizacije koje su oni stvorili. Od Svetske trgovinske organizacije, OUN, Medjunarodnog suda pravde... U cemu je problem? Kada zbog svoje pohlepe, neracionalnosti i neefikasnosti pocnu da gube kontrolu u tim organizacijama prete da ce ih napustiti da bi iznudili promenu pravila na nacin koji bi im obezbedio da nastave da ih kontrolisu. Zapamtite: Njihov jedini cilj je da dokazu svoju izuzetnost. Svi ostali su nebitni, "kolateralna steta".
Subota 28.01.2017. 20:51
Niko nije toliko ponizio UN kao SAD. Radili su šta su hteli ne obazirući ni na koga, pa ni UN. SAD su bombardovale suverene države bez objave rata i pod lažnim izgovorima, ubijali nedužan narod, uništavali teško stečenu industriju i privredu, podržavali i naoružavali teroriste, nametali sankcije i satanizovali narode i nacije. Divljaštvo koje su demostrirali je nečuveno, a još je gore što su ućutkali UN, koje to nisu smele da dozvole. UN, u svakom slučaju, ne bi trebalo da ostanu na teritoriji terorističkih SAD.
Subota 28.01.2017. 20:52
Tuzno je da se kaze, ali tesko je ovoj rezoluciji ne dati za pravo. UN kao i njen prethodnik Drustvo naroda izgubile su svrhu postojanja. Umesto da budu mesto na kome ce se zajednicki raditi na unapredjivanju dobrobiti covecanstva i ucvrscivati mir u svetu, one su se pretvorile u jalove ustanove za susrete na visokom nivou i redigovanje sterilnih rezolucija koje nikoga ne obavezuju. Za obavljanje tog neplodnog posla angazovane su citave armije dobro placenih cangrizavih cinovnika utoliko nezadovoljnijih sto znaju da se rezultat njihovog rada zavrsava ad acta. A moglo je da bude tako lepo kada bi svi narodi sveta radili zajedno, kada bi im bio cilj covek, a ne prestiz vlada i geostrateski interesi najjacih drzava. Ovako, sve je ispalo naopako. Umesto mira ratovi, umesto drustvenog napretka netolerancija i diskriminacija. Za to vreme drzavnici ritualno skupstinare, a mirovne snage broje ispaljene granate. Sve bi drukcije bilo da je nastalo vreme globalno humano, a ne neoliberalno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online