Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 06.01.2017.
18:22
Vestionline A

VIDEO: Američka gvozdena brigada stigla u Evropu

Prvi kontingent od 4.000 američkih vojnika, tenkova, kamiona i druge vojne opreme stigao je brodom u nemačku luku Bremerhafen u okviru nastojanja NATO da ojača svoje istočno krilo na granici sa Rusijom.

twitter.com/Candida Fanny
Amerikanci šalju poruku Moskvi

Dva teretna broda su stigla u Evropu, dok će za nekoliko dana stići i treći.

Kako prenosi Bild, Amerikanci su poslali takozvanu "gvozdenu brigadu" iz Kolorada koja će iz Bremerhafena biti prebačene železnicom i kopnom u Poljsku gde će učestvovati u zajedničkoj vojnoj vežbi.

- Najbolji način da se održi mir je kroz pripreme - rekao je general major Timoti Mekgir novinarima na pitanje da li veliko razmeštanje vojnika ima za cilj slanje poruke Moskvi, prenosi Rojters.

Ovo, prema njegovim rečima, samo pokazuje "snagu i koheziju Alijanse i američke posvećenosti da održi mir na kontinentu".

Pored američkih vojnika, članice NATO Nemačka, Kanada i Britanija takođe šalju bataljone od po 1.000 vojnika u Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.01.2017. 15:08
Rusija da je htela da ostane u zemljama istocne Evrope,niko je ne bi isterao,ali je ona svojevoljno izasla uz dogovor da Nato ne sme da dodje umesto njih,ali Nato je prekrsio sporazum,i sad su na samoj Ruskoj granici i vrse vojne vezbe,,,,,,????? i cemu to???,da nece mozda da uplase Ruse???? Da ih se Rusi mozda ne uplase???? Samo provociraju i u jednom trenutku ce uspesti da ih isprovociraju....
Nedelja 08.01.2017. 15:09
Sporazum o nepristupanju istočnoeuropskih zemalja NATOu nikada nije obelodanjen jer nikada nije potpisan. Drugim rečima - nikada nije ni postojao. Radi se jedino o razgovoru starijeg Buša i Gorbačova šta bi bilo kad bi bilo. Nego kada se Rusi vrate u Poljsku, Češku, Mađarsku,, Litvu... kakav doček očekuju tamo? I kakvom se gostoprimstvu nadaju u dolazečim godinama nakon toga?
Nedelja 08.01.2017. 15:11
Nisu razgovarali Dzordz Bus Stariji i Mihail Gorbacov vec Dzejms Bejker i Aleksandar Besmertni, ministri spoljnih poslova SAD i SSSR. I da, dogovor nije bio u pisanoj vec u usmenoj formi i Amerikanci su ga prekrsili. Zbog toga sto su ga prekrsili pocetkom septembra 1995 godine (kada je SAD objavila da zeli da prima u NATO i bivse clanice Varsavskog pakta) sa polozaja ministra spoljnih poslova Rusije, pocetkom januara 1996, morao je otici Andrej Kozirjev (koji je bio veliki pristalica saradnje Rusije sa SAD i NATO) i na njegovo mesto je dosao Jevgenij Primakov, dotadasnji ser ruske spoljnoobavestajne sluzbe. Primakov je, inace, tvorac danasnje politike Rusije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online