Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 11.12.2016.
20:29
rs.sputniknews.com A

Još nema dogovora Rusije i SAD o izlasku boraca iz Alepa

"Rusija i SAD još uvek nisu postigle saglasnost o izlasku boraca iz sirijskog Alepa", izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Reuters
Situacija u Alepu i dalje kritična

- To što zapadne agencija javljaju nije uvek u skladu sa realnošću. Važno je da Rusija i njene snage u Siriji već duže vreme preduzimaju sve mere kako bi se u Alepu stvorili uslovi za bezbedan izlazak onih koji se tamo nalaze - rekao je on.

Prethodno je agencija "Rojters" saopštila da su Rusija i SAD navodno obezbedile izlaz borcima Nusra fronta iz istočnog Alepa, kao i da to može biti sprovedeno već u narednih 48 sati.

Prema rečima Rjabkova, pitanje izlaska boraca iz Alepa će se rešavati i dalje, budući da SAD insistiraju na tome da se obezbedi potpuna sloboda kretanja svima onima protiv kojih se sada bore vladine snage.

- Iz tog razloga ni o kakvom zajedničkom predlogu koji bi potom razmatrala opozicija ne može biti ni reči. Nejasno je na kakve se izvore pozivaju agencije koje objavljuju takvu informaciju - ocenio je ruski diplomata.

Istovremeno, Rjabkov je dodao da Moskva konstatuje određen uspeh na susretima stručnjaka Rusije i SAD o Siriji u Ženevi, iako se taj proces odvija izuzetno sporo.

- Još uvek nailazimo na pokušaje SAD da iskoriste taj kanal kako bi uticale na situaciju na terenu u onim mestima gde je njima i njihovim štićenicima to potrebno - rekao je on i dodao da je to za Rusiju neprihvatljivo, te da upravo to stvara mnoštvo problema kada je reč o postizanju krajnje saglasnosti.


 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2016. 00:34
sad_evropa Ajde fino ti nama sad priznaj ko ti pise te tekstove , jer svi znamo da ti nisi u stanju sastaviti u povezanu cjelinu vise od pet rijeci. A ako si slucajno naucio " Copy -Paste" onda nam kazi gdje pronalazis te gluposti da vidimo ko ih pise. PS. Za odgovor nemoj upotrebljavati vise od 5 ( pet) , ponavljam 5 (pet) rijeci. Da ne bi doslo do zbrke u tvojoj napacenoj glavi.
Ponedeljak 12.12.2016. 09:00
Sta bre Putina briga za ISIS (to su njegovi) , on gazi Istocni Alepo tamo gde je Asadova opozicija , civili , zene , deca .... Ajd sad Rusi da li Amerika naoruzava - OPOZICIJU ( koju vi nazivate teroristima ) ili ISIS koji su ruski ZEMLJACI (95% boraca tkzv. Islamske Drzave su Cerkezi , Baskiri , Cuvasi , Udmurti , Jakuti , Tivi , Altaji , Ceceni , Dagestanci .... ruske gore list ) ? Nego , gle cuda , njima ni dlaka sa glave da fali !!! ??? Rusi bas nijedanom da bombarduju Rakku (tkzv. glavni grad tkzv. Islamske Drzave - "centar Sirije") tj. ISIS-ovce ali zato sravnise Alepo (borci Asadove opozicije) sa zemljicom crnom !!! ??? Licemerna i suplja ruska prica kruzi kako su ISIS i Kurdsko&Sunitska opozicija ISTO . Asad pripada manjinskoj grupaciji (siitski Alavit) i kao manjina pokusao je brutalnom represijom , terorom i tiranijom da sacuva vlast . Sve do dolaska Putina koji ga je u svemu premasio i prevazisao . Putinov krvavi pir je trajao sve dok se podmukla SOTONSKO-KREMALJSKA PIJAVICA nije dovoljno decje krvi napila (broj poginule dece u Istocnom Alepu vise se ne broji stotinama vec hiljadama) !!! Vampir vuce (krv) inspiraciju od svojih predaka Ivana Groznog i deda Staljina !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online