Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.12.2016.
16:48
Sputniknews, Vestionline A

Merkelova počinje bitku za Moskvu

Peticija nemačkih poslanika sa zahtevom da se uvedu nove sankcije Rusiji ukazuje na to da se približava predizborni period u Nemačkoj. Ovaj dokument, takođe, demonstrira i političku ekspanziju kancelarke Angele Merkel.

Reuters
Kreće u ofanzivu: Angela Merkel

Njena partija se sve više udaljava od aktuelnih saveznika u koaliciji.

Šef Komiteta za međunarodne poslove nemačkog Bundestaga Norbert Retgen izjavio je da je sirijski Alepo "već pao" i da je u tome veliku ulogu odigrala Rusija.

- Uspešno okončanje opsade Alepa biće pobeda za predsednika Sirije Bašara el Asada, za Rusiju i za Iran - rekao je on u intervjuu televizijskom kanalu ARD.

- To je moćan politički signal. Alepo je poslednji veliki grad koji su držali sirijski ustanici. To nije samo važna strateška tačka, to pokazuje i da u Siriji niko ništa ne radi.

Ne mogu Rusi u EU za Božić

U četvrtak su Retgen i predstavnica partije "Savez 90 / Zeleni" Franciska Brantner predstavili peticiju koja poziva vlasti EU da uvedu nove sankcije Rusiji i da obezbede vazdušni koridor za snabdevanje Alepa.  

"Evropska unija je u obavezi da uvede sankcije makar onim Rusima koji su direktno povezani s ovim užasnim zločinima. Ne sme se dozvoliti da ovi ljudi spokojno lete u Pariz i Minhen uoči Božića, dok u Siriji ginu žene i deca", navedeno je u peticiji. 

HDS i Zeleni protiv Merkelove

Rukovodilac Centra za nemačka istraživanja Instituta Evrope Ruske akademije nauka Vladislav Belov smatra da će tokom predizbornog perioda u Nemačkoj koji će se završiti sveopštim izborima 2017. godine Rusija imati zapaženu ulogu, ali ne i odlučujuću. 

- Unutrašnja ekonomska i socijalna politika u Nemačkoj ipak će biti u prvom planu. O Rusiji će takođe govoriti, posebno u vezi s ukrajinskim sukobom, Krimom i Sirijom, ali to neće biti centralna tema - smatra stručnjak. 

Prema njegovom mišljenju, čak i ako se u Nemačkoj bude formirao savez HDS-a i "zelenih", Kremlj teško da će promeniti svoju poziciju i nastaviće da se orijentiše ka Merkelovoj.  

- Mi još ne znamo ko će joj biti protivkandidat na izborima za kancelara - dodao je Belov.

Dva najverovatnija suparnika Merkelove na izborima su sadašnji ministar ekonomije i vicekancelar Zigmar Gabrijel, kao i odlazeći šef Evropskog parlamenta Martin Šulc. 

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2016. 22:26
Normalno je da su Sankcije deo politike Americke koju predvode Klintonovi i Bush u pozadini da niko ne vidi i cuje. Sve se svodi na tome da se Rusija baci na kolena i da se Tramp sada dovede u poziciju da izgubi stolicu jer i Rusija i Tramp ne pripadaju nijednoj toj Zversko sektaskoj organizaciji i ne uklapaju se. Tramp je ekonomista i stvarao je profit na osnovu razmisljanja poslovanja a putin se zalozio za to da zastiti nacionalne interese , dok nemacka i amerika ekonomiju razvijaju pljackajuci druge zemlje i praviti ratove da bi mogli prodavati naoruzanje i davati kredite posle za obnovu.. zlo je i dalje tu i bice tesko sve dovesti u red cak sta vise nece se nista promeniti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online