Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 26.11.2016.
08:47
B92 A

Poslednji Fidelov govor: Kubanski narod će pobediti

Preminuli kubanski lider Fidel Kastro se poslednji put u javnosti pojavio u aprilu ove godine, na zatvaranju kogresa Komunističke partije.

Reuters
Fidel Kastro: Ideje će ostati da žive

Fidel je dočekan aklamacijom gotovo 1. 000 delegata prisutnih na kongresu na koji nisu bili pozvani strani mediji, javila je državna agencija ACN.

Kastro je u kratkom govoru na završetku skupa rekao da će skoro umreti i pozvao članove partije da pomognu da njegove ideje opstanu, i tako na neki način možda i najavio svoju smrt.

- Uskoro ću napuniti 90 godina - rekao je Kastro, u svom najdužem javnom pojavljivanju u više godina. 

- Uskoro ću završiti kao i svi drugi. Vreme će doći za sve nas, ali ideje kubanskih komunista će ostati kao dokaz da na ovoj planeti, ako se radi sa žarom i dostojanstvom, mogu da se proizvedu materijalna i kulturna dobra koja su potrebna ljudima, i potrebno je da se bez prekida borimo da to ostvarimo - kazao je on. 

- Svojim prijateljima u Latinskoj Americi i u svetu treba da kažemo da će kubanski narod pobediti - rekao je Fidel. 

U konferencijskoj palati u Havani delegati su se digli na noge i uzvikivali "Fidel, Fidel", čim se pojavio na podijumu, prenosi ACN. 

Kastro se prethodno pojavio u javnosti 7. aprila, prvi put posle dugog odsustvovanja od devet meseci, kada je u jednoj školi u Havani govorio o pozitivnim stranama kubanskog školskog sistema, a pre toga u julu 2015. 

On je, međutim, do skoro redovno u svom domu prima lidere prijateljskih zemalja i državni mediji su objavljivali fotografije tih susreta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2016. 22:12
Почивај у миру Команданте,нека ти је вечна слава и хвала!Твоја светлост наставља да живи,поздрави Чеа. VIVA CUBA,ЖИВЕЛА СРБИЈА
Ponedeljak 28.11.2016. 22:12
Умро је... ПРВИ СВЕТСКИ БОРАЦ против отровне ГЛОБАЛИСТИЧКЕ ПОЛИТИКЕ...!! Умро је прави КОМУНИСТА, који је живот подредио ИДЕАЛУ равноправности свих људи...Не лицецемерно и лажно као на другим меридијанима, већ принципијелно и доследно - до краја свог живота...Само један Човек може се са њим "мерити" по МОРАЛУ....?! ...То је легендарни... - ЧЕ...И нико више... !!
Ponedeljak 28.11.2016. 22:14
Човјек који је са Кубе истјерао Американце и који ни дан данас не могу да роваре по Куби. Американцима је Куба служила за баханалије, коцку, проституцију , дрогу ... Кастро је то најурио . Кастро је симбол отпора империјализму !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online