Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 29.10.2016.
22:04
Vestionline, Jutarnji.hr A

Šok i panika u štabu Hilari Klinton

Demokratska predsednička kandidatkinja Hilari Klinton ulazi ovaj vikend u napetu 10-dnevnu završnicu trke za ulazak u Belu kuću, u senci nove istrage FBI njene privatne eletronske pošte.

Reuters
Istina kad-tad izađe na videlo, samo je pitanje da li će obnevideli američki narod da se uopšte zainteresuje za to što Hilari Klinton krši zakon 

Klintonova je i dalje u vođstvu u trci za izbore 8. novembra u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trampa. Ima jasnu prednost u anketama, a u 34 od 50 američkih saveznih država glasanje za naslednika predsednika Baraka Obame već je počelo. I sam Obama uključiće se iduće nedelje u kampanju kako bi pomogao svojoj bivšoj državnoj sekretarki.

No, senku na njenu kampanju u petak je bacilo ponovno aktiviranje skandala koji je prati tokom cele trke: istraga o korišćenju privatne elektronske pošte dok je bila na čelu Stejt Dipartmenta.

Tramp je sa oduševljenjem dočekao vest da agenti FBI-ja istražuju novootkrivenu grupu mejlova poslatih na privatnu adresu Hilari Klinton, kako bi utvrdili otkrivaju li neke službene tajne.

Verovalo se da je istraga završila u maju, kada je FBI preporučio da se protiv Klinton ne podiže optužnica, iako je ocenio da je u korišćenju privatnog servera bila "krajnje nemarna".

Pismo direktora FBI-ja Dejmsa Komeja članovima Kongresa o ponovnom otvaranju istrage šokiralo je saradnike Hilari Klinton i potreslo svetska tržišta.

Ona tvrdi da to nije fer i traži da Komej otkrije više informacija o istrazi, ističući kako je "uverena" da će glasači, a i FBI, zaključiti da nije učinila ništa pogrešno.

- Američki narod zaslužuje da odmah dobije sve i potpune činjenice - rekla je i dodala: - Ne znamo činjenice, zato tražimo od FBI-ja da objavi sve informacije koje poseduje.

Klintonova se žestoko brani jer Tramp, i sam do grla upleten u skandal oko navodnog seksualnog uznemiravanja, tvrdi da nije podobna da bude predsednica.

Mogućnost da bi nova istraga mogla da nanese štetu Klintonovoj potresla je tržišta. Vrednost američkih deonica, dolara i cene nafte pali su zbog bojazni da bi izborni rezultat mogao biti neizvestan do samoga kraja.

Komej je u pismu otkrio da je "FBI saznao za postojanje mejlova koji su, kako se čini, relevantni za istragu" i da će preduzeti "potrebne istražne radnje."

Njen tim je ogorčen i sumnja da bi ponovno otvaranje istrage moglo da bude politički motivisano, jer je, kako je rekla Klinton, pismo poslato samo "republikanskim predstavnicima u Kongresu".

- Uverena sam da, šta god bilo posredi, oni neće promeniti zaključak iz maja - istakla je.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2016. 02:57
Kаkо је Džоrdž Buš rеkао: “Ili stе sа nаmа ili prоtiv nаs”. Vаšingtоnskа filоzоfiја је nајаgrеsivniја u istоriјi. Izаzivа rаt i nеstаbilnоst svudа. Kаdа је Hilаri bilа držаvni sеkrеtаr, zdušnо sе zаlаgаlа zа dеstаbilizаciјu prеkо Аrаpаskоg prоlеćа. Klintоnоvа sе histеričnо smејаlа kаdа је dоbilа izvеštај dа је Gаdаfi ub*iјеn. Оvi lјudi su čisti ludаci!
Nedelja 30.10.2016. 20:29
sigurno je ovde čitala i najnovijem strašnom ruskom super mega giga oružju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online