Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 27.10.2016.
10:36
Tanjug, Vestionline A

Ko će prvi do cilja u trci mačke i miša?

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton značajno je povećala prednost u odnosu na protivkandidata iz tabora republikanaca Donalda Trampa, koja sada iznosi 14 odsto, pokazale su najnovije ankete.

Reuters
Borba za stolicu predsednika SAD se bliži kraju, ko će pobediti: Hilari Klinton ili Donald Tramp?

Anketa koju su AP i agencija GfK objavile samo 12 dana pre izbora, pokazuje da Hilari Klinton ima podršku 51 odsto birača, a Donald Tramp 37.

Klinton je, prema anketi, obezbedila podršku 90 odsto demokratskih glasača, a ima i podršku 15 odsto umerenih republikanaca.

Pročitajte još:

Reuters

* Tramp bi da Ameriku ujedini sa Rusijom

AP prenosi da je samo 79 odsto ispitanih republikanaca reklo da će da glasa za Trampa.

Povećao se i procenat onih koji sada misle da će Klinton da pobedi - sada ih je 74 odsto, dok je u septembru to mislilo 63 odsto ispitanika.

Pre tri dana, anketa ABC njuza i Vašington posta je pokazala da Klinton vodi u odnosu na Trampa za 12 odsto (50-38).

Agencija AP je tada ocenila da, ako u periodu do izbora, ne dođe do "značajnih pomeranja", Hilari Klinton ima velike šanse da postane prva žena predsednik SAD.


 

POVEZANE VESTI

Subota 29.10.2016. 22:17
Републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп одбацио је данас резултате многобројних анкета који наговештавају његов изборни пораз и поручио да ће за 12 дана победити у трци за Белу кућу, јавља АФП. „Вратићемо се ми у Белу кућу”, истакао је Трамп, у обраћању присталицама у неопредељеној држави Охајо, упорно тврдећи да је у вођству. Трамп је почео реченицу са „ако победимо”, али се брзо исправио и рекао: „Не ако, него када победимо 8. новембра”, додавши да не жели да то узима „здраво за готово”, али да „побеђује у многим државама”. Оптуживши медије да су пристрасни у корист његове демократске противнице Хилари Клинтон, републикански председнички кандидат је рекао да „он побеђује у Флориди, он побеђује у Северној Каролини, он побеђује у Ајови, а побеђује и у Охају”. Просечни резултати анкета, међутим, месецима показују да Клинтонова предњачи над Трампом, а показују и да контроверзни њујорски милијадер у протеклих месец дана није у предности у Флориди нити у Северној Каролини, примећује француска агенција. У Охају Трамп бележи незнатну предност, али је трка прилично тесна, толико да он данас у тој држави има три предизборна скупа. У Ајови је у чвршћем положају, али ће му бити потребно вођство у већем броју неопредељених држава да би освојио Белу кућу.
Subota 29.10.2016. 22:18
У Ајови је у чвршћем положају, али ће му бити потребно вођство у већем броју неопредељених држава да би освојио Белу кућу. Трамп и Клинтонова су ушли у завршницу жестоке двогодишње предизборне кампање и сада настоје да привуку што већи број гласова у такозваним неопредељеним државама, а фокусирани су на подстицање присталица да изађу на рано гласање. „Рано гласање је у току, тако да је боље да то пребринете, да изађете и гласате, јер не желимо да то пропустимо”, поручио је Трамп, назвавши Клинтонову „великим лажовом”, у нади да ће евентуално придобити и подршку њених подржавалаца. Демократска председничка кандидаткиња се данас на свом предизборном скупу у Северној Каролини појавила заједно са првом дамом Мишел Обамом, која је позвала присталице да изађу на биралишта. Трампова стратегија, рекла је Обама, има за циљ „да ове изборе учини толико прљавим и ружним да не желимо да будемо део тога”. „Зато, када чујете како људи причају о глобалној завери и кажу како су избори намештени, знајте да само покушавају да вас задрже код куће”, поручила је она.
Subota 29.10.2016. 22:19
Синоћ за CCN професор харвардског правног факултета Алан Дрешовиц (професор криминалног права) упитан о Клинтоновој фондацији рече да ако Хилери буде председник онда она треба да не прима новац нити да руководи већ постојећим новцем. Бити близу меда а немати слатке прсте захтева дисциплину. Ко је у Клинтоновој фамилији од интегритета? Ко је икада видео у Клинтоновој породичној библиотеци књигу ,,Crime and punishment'' на полици?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online