Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 24.10.2016.
09:50
Vestionline A

AP: Hilari Klinton sve bliža Beloj kući

Ako u naredne dve nedelje ne dođe do "značajnih pomeranja", kandidat demokrata Hilari Klinton ima velike šanse da postane prva žena predsednik SAD, piše agencija AP.

Reuters
Polovina glasača je smatra nepoštenom: Hilari Klinton

AP navodi da je Klinton bila bolja u dve od tri debate od kandidata republikanaca Donalda Trampa i da vodi u mnogim anketama u većini neopredeljenih država.

Klinton će ipak kampanju završiti boreći se da promeni mišljenje miliona glasača koji nemaju o njoj dobro mišljenje, ukazuje američka agencija, napominjući da iako je mnogi vide kao boljeg lidera, više od polovine zemlje joj nije naklonjeno. Mnogi je, takođe, smatraju nepoštenom.

Savetnici Hilari Klinton su utrošili mesece pokušavajući da "izbrišu" takvu percepciju, pa su organizovali događaje manjeg obima gde je ona mogla da vodi "intimnije razgovore sa glasačima".

Koristili su i veliki broj poruka sa ciljem ubeđivanja javnosti da Hilari Klinton nije ušla u predsedničku trku samo da bi ispunila političke ambicije. Kako kampanja odmiče, njen tim je po svemu sudeći došao do tačke kada je shvatio da ta misija nije ispunjena.

Savetnici veruju da je Klinton sama odgovorna za neke probleme - pre svega zbog insistiranja na privatnosti.

Skoro celu kampanju se borila da objasni zašto je koristila privatni mejl, u podrumu svoje kuće, dok je bila na čelu Stejt departmenta.

Krila je i od skoro svih najbližih saradnika da ima upalu pluća, zbog čega joj je pozlilo na obeležavanju godišnjice terorističkih napada u Njujorku, 11. septembra.

Prema najnovijim anketama, Klinton vodi u odnosu na protivkandidata iz tabora republikanaca Trampa za 12 odsto. Ankete ABC njuza i Vašington posta pokazuju da Klinton ima podršku 50 odsto, a Tramp 38 odsto ispitanika. Tramp ima veću podršku među belcima (47-43), a Klinton među ženama (55-35), prenela je agencija AFP.

Klinton je udvostručila vođstvo na 32 odsto među fakultetski obrazovanim belkinjama, a anketa pokazuje da prvi put ima i veću podršku muškaraca (44-41).

POVEZANE VESTI

Sreda 26.10.2016. 17:19
Amerika,sou,zabava,Holivud,prevara,namestaljke.Izboru u SAD su poput borbi kecera,narod uziva,navija,a borbe nestvarne,namestene.Ali izmakne kontroli poneko,pod dejstvom droge,dopinga(Brok Lesnar)ko stvarno udara protivnika koji to ne ocekuje,do smrti(Rendi Orton),pred publikom i TV gledaocima.Izbori u kojima kandidat koji je dobio najvise glasova naroda nije bio i pobednik"demokratskih" izbora.Na kojima ne moze biti stranih posmatraca,jer su to izbori SAD i njihova stvar,zar jos neko treba i da sumnja u njihovu demokraticnost i postenje naroda SAD.Izbori na kojima ako uocitie nepravilnost,na to ukazujete,to snimate,mozete krivicno i odgovarati.Gde se moze glasati sa,ili bez licne karte,na kojima je ocito moguce vise puta glasati.Bivsi gradonacelnik Njujorka Dzulijani o tome govori.TV stanice koje prekidaju vezu kada sagovornik kritikuje Hilari Klinton,"Oh ne,opet ti sateliti"pojasnjava voditelj dnevnika,demokratija.U crnim slutnjama Aleksa Dzonsa predvidja se zavodjenje vojnog stanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online