Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 04.10.2016.
09:11
Vestionline A

Moskva: SAD spremne na "pakt sa đavolom"

U Moskvi je sve jači utisak da su SAD, u želji za promenom režima u Siriji, spremne i na "pakt sa đavolom", odnosno na savez sa teroristima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Reuters
SAD će, smatra Rusija, sarađivati sa teroristima

Rusko Ministarstvo je u ponedeljak izrazilo žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju, javlja AFP.

- Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog - rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji, nakon što su SAD ranije u ponedeljak suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji. 

Zaharova je kazala i da je nedelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tass.

Vašington je prethodno suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima.

- Ovo nije odluka koja je doneta lako - rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2016. 20:18
Oд када их је Захарова узела под своје амерички терористи су одлепили. Плавојка их кара немилосрдно и без пардона, јадна им мајка. Тек сада се види колико су ти амерички пи-арови глупи и нешколовани. Све идиот до идиота...:)))))
Četvrtak 06.10.2016. 20:22
КЕРИ ПОЗВАО ЕУ И БРИТАНИЈУ: Ујединимо се у фронту против Русије! Амерички државни секретар оптужио је Русију и Сирију да су "одустале од дипломатије ради достизања својих циљева војним путем". Сједињене Државе, нагласио је притом Кери, осуђују одлуку Русије да своје интересе "повеже са председником Сирије Башаром Асадом". Он је реаговао на оцену Москве да Сједињене Државе или нису у стању да реализују оно што је Кери договорио са Сергејом Лавровом или да никада нису ни намеравале да сиријску опозицију која је под њиховом контролом одвајају од терористичког Нусра фронта. Кери је у говору који је одржао у Немачком Маршаловом фонду у Бриселу нагласио да су САД и ЕУ, захваљујући својој тесној сарадњи, победиле комунизам, разориле Берлински зид, помогле својим пријатељима у Азији и Африци и утростручили број демократских земаља у свету током протеклих 25 година.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online