Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 05.08.2016.
21:53
sputniknews.com, Vestionline A

Rusi i Ukrajinci "okupirali" Krim

Krim je postao jedno od omiljenih mesta ruskih turista, ali ne samo ruskih - broj ukrajinskih turista se od početka 2016. godine povećao čak dva puta u poređenju sa istim periodom prošle godine, prenosi portal "Sputnjik".

Instagram/Yalta
Ruski turisti na plaži u Jalti

Do 1. avgusta ovo poluostrvo posetilo je više od 1,7 miliona Ukrajinaca, što prema rečima krimskih zvaničnika "govori o tome da se danas ruše barijere, koje su veštački izgrađene između Rusije i Ukrajine".

- To zbližava naše narode. Ljudi koji dolaze kod nas vide svojim očima do kakvih je ogromnih promena došlo u poslednje dve godine (od prisajedinjenja Krima Rusiji) i kakvu Krim ima perspektivu - izjavio je ministar turizma republike Sergej Streljbicki.

Svi pokušaji ukrajinskih vlasti da zabrane svojim građanima da se odmaraju na Krimu završili su se potpunim neuspehom. 

Stručnjaci podsećaju da kijevske vlasti aktivno rade na tome  da spreče svoje građane da svoj godišnji odmor provedu na poluostrvu i u te svrhe koriste razna sredstva - od optužbi za separatizam do zabrane reklamiranja odmora na Krimu. Ali to im ne pomaže - Ukrajinci su preplavili krimske plaže.

S druge strane, sve više je i Rusa koji se odmaraju na tom poluostrvu. 

Još posle prisajedinjenja Krima Rusiji, Ruse je obuzelo patriotsko raspoloženje, pa sve manje putuju u inostranstvo, a sve više na domaće destinacije. Streljbicki kaže da je od početka ove godine Krim posetilo više od tri miliona turista, što je za 30 odsto više nego lani, a prognozira se da će se ove godine na poluostrvu odmarati najmanje 6 miliona ljudi.

Podsećanja radi, prošle godine Krim je posetilo 4,6 miliona turista. Ruski avioprevoznici su u maju i junu ove godine, odnosno od kako su počeli godišnji odmori prevezli na Krim i obratno 1,97 miliona ljudi, što je za 3,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Aerodrom u Simferopolju jedan je od najprometnijih u Rusiji - samo prošle godine opslužio je 5 miliona ljudi, što je za skoro 50 odsto više nego 2014. Zahvaljujući tome, ušao je u petorku najvećih ruskih aerodroma, posle tri moskovska - Šeremetjeva, Domodedeva i Vnukova, kao i peterbuškog Pulkova. Na taj krimski aerodrom sletalo je na stotine aviona iz 19 aviokompanija iz 52 grada Rusije.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2016. 01:23
Sta reci nego bravo. Zasto ostavljati novac ustassama i crnogorcima kada imate svoje plaze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online