Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.07.2016.
08:02
Vestionline A

Donald Tramp zvanično kandidat za predsednika SAD

Milijarder Donald Tramp zvanično je postao kandidat Republikanske partije za mesto predsednika SAD. Ovu odluku su doneli delegati na partijskoj konvenciji u Klivlendu.

Reuters
Dobio pristojan aplauz, iako pobeda nije prihvaćena sa oduševljenjem: Donald Tramp

Na konvenciji su predstavnici jedne po jedne američke savezne države iznosili broj delegata koji podržavaju Trampa, a upravo mu je njegova matična država, Njujork, koju su predstavljala Trampova odrasla deca, obezbedila većinu plus jedan glas.

- Čast mi je što večeras mogu da dodelim Donaldu Trampu glasove koje će mu dati potrebnu većinu delegata - rekao je Donald Tramp junior.

- Ovo je neverovatno. Tako sam ponosna na mog oca. On je bio potpuni autsajder, ali je uspeo - izjavila je najstarija Trampova ćerka i poslovna žena Ivanka Tramp, za koju smatraju da je očevo tajno oružje.

Američki milijarder je još pre dva meseca postao najizgledniji kandidat Republikanaca, kad je odustao i poslednji njegov rival.

Ipak, usled kontroverze oko njegove retorike tokom kampanje, kao i opozicije imenovanju Trampa za kandidata unutar same Republikanske stranke, nije bilo sasvim sigurno da će on zaista postati zvanični kandidat za predsednika SAD.

Tako ni u utorak uveče na Konvenciji u Klivlendu Trampova pobeda nije jednoglasno prihvaćena sa oduševljenjem.

Mnogi delegati su samo pristojno aplaudirali Trampu, a nekoliko njih je ljutiti otišlo iz sale ili su čak glasno izrazili svoje nezadovoljstvo.

Nekoliko saveznih država odbilo je da dodeli delegate Trampu, iako nije bilo drugog kandidata kojem bi mogli da daju glasove.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2016. 23:01
Aleks Dzons nije nekakav narociti pristalica teorija zavere, vec voditelj multimedijske informativne kuce "Infowars", koji za sebe kaze da je; "libertarian, paleoconservative and an "aggressive constitutionalist." U zadnje vreme stice nevrovatnu popularnost i preti da zaseni glavne americke medije kao sto su CNN, MSNBC pa cak i FOX. Takodje nije tacno da je brzo otisao vec je odrzao govor od nekih petnaestak minuta mada je bio stalno ometan od strane komunista i 'transnacionalnih progresivaca'..... Trump je gotovo sigurno novi predsednik Amerike sto ce doneti ogromne promene na geopilitickoj sceni u svetu. Pametni ljudi bi trebali da razmisljaju kako da se Srbija tu snadje i postavi, a ne da se kao mala deca rugaju u stilu; "tramp je Klovn", sto niti je tacno niti icemu vodi.
Petak 22.07.2016. 23:02
Mislim da je ovo jedno veoma skupo pozorište.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online