Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.07.2016.
21:59
Vestionline A

Vojska Turske pokušala puč: Tenkovi pucali na parlament, žrtve na sve strane

Na ulicama Istanbula i Ankare vlada haos zbog državnog udara koji je izvela Vojska Turske. Turska Vojska je saopštila da je preuzela vlast, što je potvrdilo prvobitne reči premijera Jildirima da je u toku vojni puč. Puč je potvrdio i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan koji je najvio odmazdu za organizatore. Prema informacijama, uhapšen je i načelnik Generalštaba, a tenkovi pucaju na parlament Turske. Potvrđeno je i da ima žrtava pošto je Vojska pucala na građane na mostu.

Reuters
Erdoganu se, najblaže rečeno, ljulja stolica, Vojska krenula da preuzima vlast

Lokalni mediji su saopštili da su helikopteri gađali zgradu Uprave bezbednosti, a da se puca i iz helikoptera.

Veliki broj vojnika stigao je na trg Taskimu Istanbulu dok turska tv stanica TRT tvrdi da zemlju vodi "mirovni savet".

Prethodno je premijer Jildirim saopštio da je deo vojske započeo nešto što nalikuje na puč i da će se službe bezbednosti obračunati sa njima po cenu žrtava da bi se sačuvala demokratija.

Vojska se prema poslednjim informacijama nalazi ispred zgrade turske nacionalne televizije u Ankari.Gradonačelnik Ankare pozvao građane da izađu na ulice. Saopštemno je i da se čula eksplozija u trening centru policije za specijalne operacije Ankari.

Turski mediji saopštili da je predsednik zemlje Redžep Tajip Erdogan bezbedan. On se u mečuvremenu obratio i pozvao narod na ustanak i odbranu demokratije. Međutim stižu i informacije da je tražio azil u Nemačkoj i niko sa sigurnošču ne zna gde se nalazi. Prema prvim Informacijama, Nemačka je dobila zahtev pa se obratio Velikoj Britaniji.

Veliki broj ljudi je izašao na ulice na poziv predsednika Erdogana i pokušava da se sukobi sa Vojskom.

Međunarodni aerodrom u Istnabulu je privremeno zatvoren, a državna televizija u Turskoj prekinula emitovanje.

Prethodno je turska televizija "NTV“ objavila da je policija obustavila saobraćaj na mostovima preko Bosfora, te da se vojska nalazi i sa evropske i sa azijske strane kopna.

​Prema poslednjim informacijama iz turskih medija, vojni helikopter otvorio je vatru u blizini zgrade turske Nacionalne obaveštajne službe

Istovremeno, svi pripadnici snaga bezbednosti i policije hitno su pozvani da se jave na dužnost, objavili su lokalni mediji.

POVEZANE VESTI

Petak 15.07.2016. 22:35
Kao i uvijek. Neće Turci Sultane ponovo a ovaj se potrošio. Obično ih skrate za glavu. Vidjećemo šta će biti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online