Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 09.07.2016.
08:15
Vestionline A

Novi haos u Americi: Bivši vojnik pucao na belce u Tenesiju

Posle pucnjave u Dalasu kada je Majka Džonson ubio pet policajaca i ranio devet osoba, dogodila su se još tri slična incidenta u Misuriju, Džordžiji i Tenesiju.

Tanjug/AP
U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili

Nekoliko sati pre nego što je američki vojni veteran afričkog porekla pucao na 12 belih policajaca, ubivši petoricu, a sedam ih je ranjeno, na protestu u Dalasu, još jedan crni bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na autoputu u Tenesiju.

Tom prilikom život je izgubila jedna žena, a ranjene su još tri osobe, među kojima i jedan policajac, javlja AP. 

Kao i snajperista iz Dalasa, napadač iz Tenesija Lakim Kion Skot (37) rekao je da je u četvrtak ujutro pucao kao odgovor na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima, saopštile su juče američke vlasti, prenosi danas američka agencija. 

, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje dece koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je autoputem.

Skot, koji je bio naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikom količinom municije, ranjen je u razmeni vatre sa policijom i prebačen je u bolnicu, a sada je u teškom, ali stabilnom stanju. 

Istražni biro u Tenesiju saopštio je da je preliminarnom istragom utvrdjeno da je Skot bio umešan i u druge incidente. 

Policajci su se našli na meti napada i u Džordžiji i Misuriju nakon što je policija ubila Afroamerikance u Luizijani i Minesoti, dok je u napadu crnog bivšeg vojnika u Dalasu ubijeno pet policajaca, a sedmorica ih je ranjeno. 

Policajac koji je upucan u Sent Luisu u Misuriju prevezen je u bolnicu i trenutno se nalazi u stabilnom stanju, saopštili su zvaničnici. 

Policija je opisala osumnjičenog kao Afroamerikaca koji je nosio sivu majicu i farmerke, a uhapšen je nedugo nakon što je policija krenula u potragu. 

Još jedan policajac u Valdosti u Džordžiji je ranjen u razmeni vatre sa nepoznatim mladićem, a njegovo stanje je kritično.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2016. 18:11
Трагедија у Даласу у којој су, наверно, страдали недужни полицајци, могла је бити избјегнута, само да су десетине полицајаца убица младих цр-наца широм Америке , заслужено кажњени, умјесто што су их чувени "независни амерички судови и судије" по неписаном правилу ослобађали као да су учествовали у " лову на штеточине" или дивље животиње у сезони кад је лов дозвољен. Или, да се премјестимо на светски ниво : Aмерички званичници награђивали су колачићима, зелембаћима и осталим ђаконијама снајперисте који су убијали украјинске полицајце у кијевском мајдану. Дај Боже, да ово буде исправно схваћено, као опомена да нема те силе која ће бесконачно да сеје зло свуда око себе, да и сама на крају не почне да страда од ИСТОГ....!!!
Nedelja 10.07.2016. 18:27
... ljudima je vise DOZLOGRDILO .... na celoj planeti .... pun im je kkkkkofer vise americkog ispiranja mozga, lazne demoNkratije i vise svega sto nam pumpaju iz holivuda preko raznih NVO, Kandicki, Vucuca, Liht - ova ..... i obicnim amerima je pun vise!!! Nama prodaju pricu kako smo ovakvi i onakvi i mi se ponizavamo zbog tih njihovih lazi, dok svoj narod nemilosrdno gaze!!! E pa dici ce se i kod njih kuka i motika!!!! Od srca im zelim da na svojoj kozi osete samo delic onoga sto cine drugima na celoj planeti!!!!
Nedelja 10.07.2016. 18:32
"najdemokratskija",najnaoružanija nacija i "izuzetna"kako Obama i njeni političari vole da kažu,zemlja Amerika ,u zadnjih par godina pokazuje da ovi atributi koje sebi pripisuju ne drže vodu.Zašto?.pa valjda zato što kandidat za predsednika preti proterivanjem Meksikanaca i drugih nacionalnosti ako bude izabran.Zato što Amerikanci (pitanje je koliko njih) znaju da pritajena mržnja između belaca i drugih rasa nije duboko zapretana jer se pokazuje da vrlo brzo ispliva na površinu a da su žrtve(dali slučajno)uvek ljudi crne rase???Trebali veći dokaz da dobitnik Nobela za mir nemoćno daje izjava da je Amerika užasnuta ovim što se događa.Ovde se samo postavlja pitanje koja Amerika,dali političari ili narod!!!???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online