Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.07.2016.
17:30
Z. Mirković - Vesti A

Borba za život policajca

Lekari u Beču još uvek se bore za život mladog policajca koji je povređen u subotnjoj pucnjavi sa pljačkašem poreklom iz BiH koji je ubijen. Pored ovog policajca čiji identitet nije saopšten, a koji odnedavno radi u policiji, ranjen je i njegov kolega, koji je trening za čuvara reda završio tek pre nekoliko nedelja. On se ne nalazi u životnoj opasnosti.

- Za život teško povređenog policajca lekari se i dalje bore. Već je dva puta reanimiran i

Reuters
Austrijska policija savladala pljačkaša poreklom iz Bosne

trenutno se nalazi u komi. Malo je optimizma da će uspeti da preživi. On je u službu ušao maja ove godine, dok je drugi, koji je ranjen sa dva metka u stomak i kuk, policajac pripravnik, koji je još na obuci - kažu u policiji u Beču.

Prema saopštenju policije, ubijeni je imao dokumenta BiH i bio star 49 godina, a likvidiran je tokom pokušaja pljačke supermarketa. On je, kako su objavili austrijski mediji, bio naoružan pištoljem sa prigušivačem. Ukupno su tri patrole upućene prema supermarketu kada je aktiviran "tihi alarm", a dva ranjena policajca bili su prvi na licu mesta.

Bosanac je, prema policiji, delovao veoma hladnokrvno i nije bio spreman da se preda.

Političari šokirani

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka i gradonačelnik Beča Mihael Hojpl rekli su da su zahvaljujući delovanju policije spaseni zaposleni supermarketa.
- Tragično je kada policajci budu povređeni. Brutalnost napada pokazuje još jednom da je neophodno učiniti sve kako bi policija bila što bolje ljudski i tehnički opremljena - naglašavaju oni.

- On je jednog zaposlenog naterao da ide do vrata i kaže da je sve u redu - preneo je portparol policije Paul Ajdenberger.

Međutim trojica policajaca koji su došli do prodavnice nisu poverovali u to i zahtevali su od zaposlenih da izađu iz radnje. Na to je Bosanac zapucao trčeći ka staklenim vratima.
Jednom od troje policajaca, koji su bili napadnuti, uspelo je da uzvrati vatru i pogodio je Bosanca jednim metkom, što ga nije sprečilo da nastavi bekstvo. On je pobegao u jedno stepenište zgrade u kojem je skladište supermarketa.

- Na drugom spratu provalio je u jedan stan, koji je u to vreme, srećom bio prazan - rekao je Ajdenberger.

Potom je skočio sa prozora na jedan krov i tom prilikom povredio nogu, tako da više nije bio u stanju da beži.

Zbog toga se zabarikadirao, a u međuvremenu su stigli specijalci policije koji su ga opkolili. 

Uz pomoć infracrvene kamere montirane na policijskom helikopteru policija je uspela da utvrdi poziciju pljačkaša. Kada ga je policija pozvala da se preda on je otvorio ponovo zapucao iz svog oružja, na šta je uzvraćeno. Prema policiji pljačkaš je pogođen sa više metaka i preminuo je na licu mesta.

Policija proverava da li je ubijeni imao lažni identitet i sumnja da je u prošlosti počinio slična razbojništva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online