Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.06.2016.
14:49
Vestionline A

Erdogan ljut na Nemce: Kako ćete sada moći da nas pogledate u oči?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan smatra da rezolucija nemačkog parlamenta kojom se ubijanje Jermena od strane otomanskih snaga u Prvom svetskom ratu priznaje kao genocid "nema nikakvu vrednost" i neće promeniti stav Turske po tom pitanju.

Reuters
Nemci se opasno zamerili Turcima: Redžep Tajip Erdogan i Angela Merkel

On je upitao kako nemački zvaničnici mogu da pogledaju u oči turske zvaničnike nakon takvog glasanja Bundestaga u četvrtak, koje je navelo Ankaru da povuče svog ambasadora iz Berlina i upozori na dodatne posledice, prenela je agencija AFP.

Erdogan je, međutim, istakao da je prerano da se govori o ekonomskim merama protiv Nemačke. On je dodao i da spor sa Berlinom ne treba da predstavlja faktor koji će uticati na šire odnose Turske sa Evropskom unijom, priznavši da za Tursku ne bi bilo dobro da "deluje iz mržnje".

- Odluka koju je doneo nemački parlament nema baš nikakvu vrednost - rekao je Erdogan tokom svog puta u Afriku, prenela je turska štampa.

- Naš stav po pitanju 1915. godine je dobro poznat i ovakva odluka neće promeniti naše mišljenje o našoj istoriji. Ali oni su prevideli činjenicu da rizikuju da izgube prijatelja poput Turske - naveo je turski predsednik.

Nemački Bundestag je u četvrtak skoro jednoglasno usvojio rezoluciju kojim se masovno ubijanje Jermena u Osmanlijskom carstvu naziva genocidom, uprkos oštrim reagovanjima iz Ankare zbog usvajanja te rezolucije.

Erdogan je takođe izrazio razočarenje ponašanjem nemačke kancelarke Angele Merkel, koja se nije uključivala u debatu oko sporne rezolucije, i rekao kako bi više voleo da se Merkelova uključila u tu debatu i "dala svoj glas".

- Sad se pitam kako će, nakon takve odluke, nemački zvaničnici moći da pogledaju u oči mene lično i našeg premijera Binali Jildirima - istakao je Erdogan.

POVEZANE VESTI

Subota 04.06.2016. 15:09
a zašto bi vas neko gledao u oči? selite se tamo odakle ste došli da vas ne moramo nikako gledati i povedite svoju poturčenu braću.
Ponedeljak 17.10.2016. 19:02
Tucin se utripovao da je vazan faktor , iskoristice ga americke sotone i sutnuti u pakao njega i njegovu zemlju. Trebalo bi tuziti svabe za genocid nad srbima preko hrvata pa neka se oni posle raspravljaju ko je naredjivao genocid nemci ili novokompovana drzava Hrvatska u svakom slucaju bi bio odlican potez
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online