Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.03.2016.
11:38
Vestionline A

"Ukrajinci, ne sanjajte princa na belom konju"

"Kijev treba da prestane da veruje u bajke i da iščekuje viteza u blistavom oklopu oličenog u Zapadu", rekao je naučni saradnik Instituta Katona i bivši specijalni pomoćnik američkog predsednika Ronalda Regana Dag Bendou, a prenosi "Forbs".

Reuters
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je sve usamljeniji

"Zapad neće rat sa Rusijom zbog Ukrajine"

- Mnogi Ukrajinci čekaju trenutak kada će ih Amerika i Evropa da ih spasu. Ukrajina ne treba da gubi vreme zamišljajući sebe kao "sirotu princezu" koja očekuje "princa na belom konju", koga oličava Zapad, jer time rizikuje da se pretvori u neodrživu državu - tvrdi ovaj stručnjak.

Neprijatna istina, prema njegovim rečima, sastoji se u tome da Amerika i Evropa nisu mnogo toga položile na kartu Ukrajine. Ekonomska korist od integracije Ukrajine u EU biće prilično skromna, a i osetiće se tek posle mnogo godina, navodi "Forbs".

- Danas Kijev u ekonomskom smislu predstavlja crnu rupu, a Evropljani ne pokazuju posebnu želju da pomažu Ukrajini - uveren je Dag Bendou.

- SAD su još manje zainteresovane za ovaj region. Malo je Amerikanaca koji uopšte razmišljaju o postojanju Ukrajine, osim možda emigranata i neokonzervativaca koji veruju u to da Vašington mora da ratuje sa svakom zemljom koja se protivi diktatu Amerike - dodaje ovaj američki stručnjak.

- Ukrajina, dakle, izaziva saosećanje, a ne želju da se deluje: ni SAD ni EU nisu spremni za ozbiljne sankcije koje bi razorile rusku ekonomiju. Oni ne žele rat sa Rusijom, a to znači da Kijev deluje sam za sebe. Lideri Ukrajine koji misle drugačije prave sami od sebe budale, kaže Bendou, prenosi "Forbs". On preporučuje da se oslušnu žitelji Krima, da se čuje šta oni upravo žele. 

- Tokom većeg dela svoje istorije Krim je bio deo Rusije i ako većina žitelja poluostrva želi da ostane u sastavu Rusije, njihova želja treba da se poštuje. Niko ne veruje da će sankcije da nateraju Moskvu da vrati Krim. Sukob koji traje u Ukrajini zato će garantovano dovesti tu zemlju u stanje finansijske, ekonomske i političke propasti, a "zamrznuti sukob" razoriće život celoj generaciji - tvrdi bivši specijalni Reganov pomoćnik, a prenosi magazin "Forbs".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.03.2016. 12:16
Svakom Ukrajincu koji je verovao u demokratiju treba staviti magareće uši i neka njače dok je živ . Ovom izjavom ogoljena je politika "pomoći" narodima koji veruju u Američku demokratiju .
Ponedeljak 28.03.2016. 15:50
Ukrajina samo glumi princezu a u stvarnosti je kuurrva koju natežu zapadnjaci kako koji hoće i koliko god može. Ukrajina spuštenih gaća ćuti i trpi praveći se da je "princeza". Ako im je tako lakše neka ga i dalje primaju nemilice iz "pozadine" a od naprijed neka Ukrajina glumi "sveticu". Zaboravili su da je svjetlo upaljeno, da ne mogu sakriti ništa i da se sve vidi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online